Chapecoense zboară din nou

Ultima actualizare:

    Unul dintre supravieţuitorii  accidentului aviatic este alături  de noii jucători ai echipei
Unul dintre supravieţuitorii accidentului aviatic este alături de noii jucători ai echipei

Tragediile ca cea suferită de Chapecoense în finalul anului trecut, când zborul lor spre Columbia, unde trebuiau să joace finala Copei Sudamericana, s-a prăbuşit, lasă urme adânci. Mulţi refuză să mai călătorească cu aceste mijloace de transport, dar fotbaliştii din Santa Catarina înfruntă destinul.

Noaptea trecută, în jurul orei 01.30, echipa din Brazilia a zburat pentru prima dată în afara ţării de la teribila catastrofă de la Medelin. Chapecoense a plecat de pe aeroportul Serafin Enoos Bertaso într-un drum care va dura 26 de ore până la Maracaibo, în nordul Venezuelei, unde urmează să debuteze împotriva celor de la FC Zulia, în Copa Libertadores.

Deşi sunt doar 6.500 de kilometri între cele oraşe, este nevoie de atâta timp pentru că cei de la Chapecoense nu mai vor să audă de curse charter, ca cea care a provocat catastrofa din noiembrie, ci vor zbura cu o cursă de linie. Cum nu sunt legături directe între Santa Catarina şi Maracaibo, brazilienii sunt nevoiţi să facă două escale, una rapidă, în Sao Paolo, iar alta în Ciudad de Panama, în America Centrală.

Sosirea în Venezuela e programată pentru luni dimineaţă, iar partida cu FC Zulia va avea loc marţi noaptea, pe Estadio Jose Encarnacion Pachencho Romero. Chapecoense pare să-şi fi revenit şi din punct de vedere al lotului de jucători după accidentul care le-a răpit 19 fotbalişti şi antrenorul principal. Astfel, Vagner Mancini, numit în locul decedatului Luiz Carlos Saroli, are la dispoziţie 25 de fotbalişti nou transferaţi şi speră să facă istorie la „Uraganele Vestului”.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net