Chiar nu era bun Mitriță la națională? Mijlocașul e în formă maximă la New York

Ultima actualizare:

    Alex Mitriță
Alex Mitriță

Lăsat de Cosmin Contra în afara naționalei, mijlocașul echipei americane New York City i-a răspuns selecționerului pe teren, cu evoluții entuziasmante.

Orgoliul lui Contra și al celor din staff-ul său a înlăturat din anturajul naționalei un jucător de care tricolorii aveau mare nevoie în „dubla” cu Spania și Malta. Alex Mitriță e dezlănțuit în meciurile de peste Ocean, dar plătește tribut conflictului iscat la confruntarea din primăvară cu Suedia.

Degeaba caută Cosmin Contra fel de fel de scuze pentru a justifica neconvocarea unuia dintre cei mai în formă internaționali români. „El joacă duminică dimineață la ora 02.00, deci n-are cum să intre joi cu Spania, din cauza fusului orar. Iar cu Malta o să folosesc sistemul 4-3-1-2 și nu pot să joc cu el acolo. Ianis Hagi și Stanciu sunte peste ceilalți jucători pe postul din spatele vârfurilor”, spunea selecționerul atunci când a decis să-l înlăture pe Mitriță de pe lista inițială a convocărilor preliminare. Ei bine, de la începutul lunii septembrie, adică în ultimele două săptămâni, fostul mijlocaș al Craiovei a demonstrat că merita cu prisosință un loc printre tricolori, dacă nu în echipa de start, măcar pe banca de rezerve. În trei meciuri disputate pentru gruparea din New York, Alex Mitriță a dat două goluri, a contribuit cu o pasă decisivă și a scos un penalty, fiind cel mai bun jucător al unei echipe care a ajuns pe primul loc în clasamentul Conferinței de Est din MLS.

A dat două goluri și un „assist”

Polivalent la mijlocul terenului, Mitriță se simte cel mai bine pe flancul stâng al liniei de mijloc, de unde e capabil de incursiuni în viteză și de finalizări cu piciorul drept. Ca un făcut, este tocmai ce a lipsit naționalei lui Contra în cele două meciuri din preliminariile Euro 2020, 1-2 cu Spania și 1-0 cu Malta. În meciul cu Spania nici măcar n-am avut mijlocași de bandă, Contra sacrificând „aripile” pentru a aglomera mijlocul terenului și zona din apărare. Iar apoi, cu Malta, acel 4-3-1-2 promis de selecționer pentru a-l scoate din schemă pe Mitriță a fost de fapt un 4-4-2, cu Ianis Hagi mai degrabă mijlocaș stânga decât conducător de joc. Având în componență jucători aflați pe o pantă descendentă din punct de vedere al formei, România s-a chinuit inevitabil, sporind astfel regretul neconvocării lui Mitriță.

Motivul pentru care Cosmin Contra nu vrea să-l mai vadă la națională pe Alexandru Mitriță e legat de episodul petrecut la pauza meciului de la Stockholm, din luna martie. Atunci, pentru că a fost schimbat, mijlocașul de 24 de ani a avut o ieșire nervoasă, descărcându-se pe secundul Gane, pe care l-a înjurat. Contra a aflat și a explodat, promițându-i lui Mitriță că nu va reveni curând la echipa națională.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net