Chile a câştigat Copa America! Messi, distrus de colegi!

Ultima actualizare:

    Chilienii au câştigat Copa Americafoto:instagram
Chilienii au câştigat Copa Americafoto:instagram

Chile a câştigat Copa America pentru prima oară în istorie, după ce a învins Argentina, 4-1, la loviturile de departajare. Higuain a devenit cel mai urât de către fanii "pumelor" după ce a ratat o ocazie uriaşă în minutele de prelungiri, la scorul de 0-0.

Seara neagră a Argentinei a început în minutul 26, atunci când Di Maria a plecat pe un contraatac furibund, de unul singur, după un corner al gazdelor. A plătit însă scump pentru cursa de 40-50 de metri, a făcut intindere pe drum şi a fost schimbat cu Lavezzi. Acesta a avut a doua mare ocazie a meciului în minutul 45+2, dar Bravo a parat şutul.

A urmat o repriză secundă groaznică. Prima ocazie de gol a venit în minutul 82, atunci când şutul lui Alexis Sanchez a trecut periculos pe lângă poarta lui Romero. Apoi, Gonzalo Higuain, atacantul luat de Napoli de la Real Madrid, a făcut primul pas spre a deveni cel mai detestat jucător în Argentina după finală. La ultima fază din timpul regulamentar, în minutul 90+2, Argentina a pornit un contraatac după un corner al gazdelor. Balonul a circulat pe traseul Messi - Lavezzi - Higuain, iar ultimul a tras în plasa laterală dintr-o poziţie dificilă, dar din care un vârf de clasă mondială ar fi înscris. Calvarul prelungit Ratarea lui Higuain a trimis meciul în prelungiri, acolo unde Alexis Sanchez a avut cea mai mare ocazie, după ce Mascherano a luftat la mijlocul terenului. Vârful celor de la Arsenal a scăpat singur cu Romero, dar a trimis peste (105).

După 120 de minute, scorul a fost 0-0, iar aflat în studioul „beIN SPORTS“, Ruud Gullit a comentat ironic: „Nu s-ar fi marcat nici dacă s-ar mai fi jucat încă 60 de minute“.

Cum s-au desfăşurat penalty-urile:

Chile - Matias Fernandez - Gol

Argentina - Messi - Gol

Chile - Vidal - Gol

Argentina - Higuain - Ratare

Chile - Aranguiz - Gol

Argentina - Banega - Ratare

Chile - Alexis Sanchez - Gol

Acelaşi Higuain care a irosit şansa de a aduce trofeul Argentinei în timpul regulamentar a tras mult peste transversală, apoi Bravo a parat şutul anemic expediat de Banega, iar Alexis Sanchez a făcut-o pe Chile campioană pentru prima dată în istoria Copei America. 

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net