Chipciu, pus la zid înainte de debut

Ultima actualizare:

    Alex Chipciu  va încasa  la Anderlecht un  salariu de trei ori  mai mare decât  la Steaua
Alex Chipciu va încasa la Anderlecht un salariu de trei ori mai mare decât la Steaua

Cedarea lui Alex Chipciu la Anderlecht nu a stârnit doar reacţii pozitive. Alin Stoica, fost jucător la belgieni, a afirmat că plata a 3,5 milioane de euro e prea mare. Vedeta roş-albaştrilor a ales să semneze pe patru ani cu trupa din Bruxelles.

 Aici va câştiga 700.000 de euro şi a fost inclus în lotul pentru cupele europene. Chiar dacă mutarea pare spectaculoasă şi cei din Ghencea se vor alege cu 3,5 milioane de euro, Alin Stoica, omul care a jucat în perioada 1996 – 2002 la Anderlecht şi a câştigat cinci trofee, i-a făcut o caracterizare urâtă. “Le-am spus şi ziariştilor belgieni să nu creadă că Alex Chipciu e creativ, să nu aibă aşteptări să dea ultima pasă, să nu-l compare cu Degryse, cu Zetterberg, cu Enzo Scifo sau cu mine”, a spus el. Apoi, a continuat: „Dacă spuneam că e un creator, se întorcea acasă după o lună. Nu trebuie pusă presiune pe unul care nu poate face ceea ce crede lumea despre el. Oricum, pentru nivelul campionatului din Belgia de acum, suma dată pentru Chipciu mi se pare foarte mare”.  Chipciu, care a fost dorit insistent de către antrenorul Rene Weiler, tehnicianul observându-l în stagiul din Antalya, a fost apărat imediat de către impresarul său. “Să nu mai vorbească despre fotbalul belgian fiindcă nu mai e situaţia de acum 15 ani. Nici Alin Stoica nu e Hagi, aşa cum nici Dragoş Grigore nu e Gică Popescu. Nu trebuie să spună el că Alex nu e jucător de ultimă pasă, antrenorul  l-a luat ca extremă”, a explicat Dragoş Sârbu. “Era timpul să schimbe aerul şi aici trebuie să joace cât mai bine şi să aibă prezenţe în cupele europene. Nu se mai pune problema să aibă nevoie de timp de adaptare. El trebuie să se impună şi să fie unul dintre liderii echipei şi atunci ne vom bucura de aportul lui şi la naţională”, a spus şi fostul antrenor al Stelei, Marius Lăcătuş. 

Se pregăteşte şi Nicuşor Stanciu

Un alt stelist e dorit de Anderlecht, Nicuşor Stanciu (foto centru) revenind în atenţia belgienilor după ce l-au ratat pe Robert Mak, jucător ce a semnat cu Zenitul lui Lucescu. Trupa din Bruxelles oferă 3,5 milioane de euro, ca în cazul lui Chipciu, şi ar urca până la 5 milioane dacă s-ar califica în grupele Ligii Campionilor. Totuşi, Gigi Becali ar dori 6 milioane de euro, dar e dispus să negocieze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net