Astăzi s-au tras la sorţi şi sferturile de finală ale Ligii Europa, acolo unde suntem reprezentaţi de doi români, Alexandru Chipciu şi Nicuşor Stanciu, de la Anderlecht Bruxelles.


Miza în această a doua competiţie continentală intercluburi a devenit enormă de când câştigătoarei i se oferă un loc direct în grupele sezonului următor de Liga Campionilor. Astfel, şi granzi care au ratat acest obiectiv prin campionatul intern au devenit interesaţi de Liga Europa şi lupta s-a ascuţi aproape la fel ca la masa bogaţilor. În aceste condiţii, ultimele opt echipe rămase în joc au stat azi cu sufletul la gură pentru a-şi afla destinul. Din păcate, românii au fost cei mai ghinionişti!

Anderlecht a căzut cu cel mai greu adversar posibil, Manchester United, trupa lui Mourinho punând gând rău foştilor stelişti la doar o zi după ce eliminase un alt compatriot, pe Andrei Prepeliţă, de la Rostov. Turul va avea loc în capitala Belgiei, pe Constant Vanden Stock, la data de 13 aprilie, în Joia Mare, iar returul o săptămână mai târziu, pe Old Trafford. Britanicii sunt disperţi să câştige Liga Europa pentru că pare cel mai accesibil drum spre Liga Campionilor, deziderat greu de atins prin Premier League, unde lupta cu Arsenal, Manchester City, Liverpool, Tottenham şi Everton este foarte grea.

În ultimele trei sferturi, Celta Vigo va juca împotriva celeilalte echipe belgiene, Genk, călăul Astrei Giurgiu, din şaisprezecimi. Ajax Amsterdam o va întâlni pe Schalke 04, din Germania, iar Lyon se va duela pentru un loc în semifinale cu turcii de la Beşiktaş.

 

 
 
Loading...