Chiricheş nu e căpitan şi la bani. Ce salariu are fundaşul român la Napoli

Ultima actualizare:

    Vlad Chiricheş
Vlad Chiricheş

Purtătorul banderolei la naţionala României are un salariu neaşteptat de mic la Napoli, mai puţin decât câştigă alţi tricolori, în campionate mai slabe.

Presa din Cizmă a făcut publice salariile jucătorilor de la Napoli, iar Vlad Chiricheş e unul dintre cei mai prost plătiţi fotbalişti ai echipei italiene. Chiar şi „arabul” Grigore ia mai mulţi bani decât căpitanul naţionalei noastre.

Chiar dacă nu e titular, Chiricheş se poate mândri cu faptul că e singurul român care se bate la titlu într-un campionat tare al Europei. În Italia, cu fundaşul nostru mai mult pe bancă (a jucat în 5 din primele 20 de etape), Napoli e lider şi încearcă să întrerupă supremaţia celor de la Juventus. Zilele trecute, jurnaliştii napoletani au pus mâna pe lista salariilor pe care le încasează jucătorii antrenaţi de Maurizio Sarri, iar una dintre surprize apare în dreptul lui Vlad Chiricheş. Astfel, căpitanul naţionalei României ar avea un venit net de numai 800.000 de euro, mult mai puţin decât ne imaginam, în condiţiile în care stoperul de 28 de ani a ajuns la Napoli de la Tottenham, adică îşi crease deja un nume în fotbalul continental. Practic, într-o ierarhie a salariilor de la Napoli, Chiricheş e undeva la coadă, pe locul 23 într-un lot de 26 de jucători. Mai „săraci” decât Vlad al nostru ar fi doar trei puşti transferaţi recent de gruparea italiană, o postură puţin ruşinoasă pentru un jucător cotat la şase milioane de euro.

Cu cei 800.000 de euro pe care îi ia în fiecare sezon, Chiricheş îşi pierde din statura de lider al naţionalei României. Căpitanul tricolorilor e depăşit în acest top al câştigurilor de mai mulţi colegi de lot, în frunte cu Andone (Deportivo), Tătăruşanu (Nantes) şi Nicuşor Stanciu (Anderlecht), care au reuşit să-şi negocieze salarii de aproximativ un milion de euro pe an. Mai bine decât Chiricheş stă chiar şi partenerul său din defensiva României, Dragoş Grigore. Fostul dinamovist a intrat în al treilea sezon la gruparea Al-Sailiya din Qatar, acolo unde şeicii îi bagă în conturi 900.000 de euro pe stagiune. Tot 900.000 de euro şi-a negociat şi Bogdan Stancu la Bursaspor, o echipă de mijlocul clasamentului în Turcia. Chiricheş e pe acelaşi palier al veniturilor (800.000 de euro) cu Alex Maxim (Mainz), un alt tricolor care a avut un culoar bun în carieră, dar care mai mult a dezamăgit.

Chiricheş are contract cu Napoli până în 2020, iar în această perioadă se duc tratative intense între cele două părţi pentru o eventuală prelungire. Fotbalistul român solicită însă o mărire substanţială de salariu, care să-l aducă pe picior de egalitate cu ceilalţi jucători importanţi de la Napoli. Comparativ, titularii din centrul defensivei (spaniolul Albiol şi senegalezul Koulibaly) au fiecare câte 2,4 milioane de euro pe an. În aceste condiţii, din postura de rezervă a celor doi, Vlad Chiricheş cere cel puţin o dublare a actualului salariu.

Topul celor mai bine plătiţi fotbalişti români

Jucător        Echipă        Salariu anual

1. Ştefan Radu     Lazio 1,4

2. Florin Andone  Deportivo   1

3. Ciprian Tătăruşanu   Nantes        1

4. Nicuşor Stanciu         Anderlecht  1

5. Dragoş Grigore Al-Sailiya   0,9

6. Bogdan Stancu Bursaspor   0,9

7. Vlad Chiricheş Napoli        0,8

8. Alex Maxim     Mainz         0,8

*sume exprimate în milioane de euro

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net