Chiricheş s-a devalorizat

Ultima actualizare:

    Românul a greşit grav în înfrângerea cu Atalanta, scor 1-2, şi albaştrii s-au oprit în sferturiFoto Click!
Românul a greşit grav în înfrângerea cu Atalanta, scor 1-2, şi albaştrii s-au oprit în sferturiFoto Click!

Fundaşul era în 2014 cel mai scump jucător român, costând 11 milioane de euro, dar acum e cotat la şase şi din câte se pare va pleca pe doar cinci milioane de la Napoli la Bordeaux.

Vlad Chiricheş trăieşte o anomalie: a ajuns să joace mai des la naţională, unde e numit şi căpitan, decât la echipa de club. În iarnă, va ajunge în Franţa, dar e departe de forma care l-a consacrat şi care l-a “dus” prima dată în străinătate, la Tottenham.

E clar că apărătorul de 27 de ani nu e deloc pe placul lui Sarri. În acest sezon a bifat doar două meciuri în campionat şi nici acelea complet, cu Bologna jucând 43 de minute şi cu Verona evoluând 90. În rest, nu are vreo prezenţă în cupele europene. Practic de la data de 10 septembrie, acum mai bine de o lună şi jumătate, el nu a mai activat pentru Napoli, fiind doar rezervă. Ciudat e că în acest timp a jucat mai mult pentru naţională, purtând chiar banderola de căpitan în meciurile cu   Kazahstan şi Danemarca din octombrie. Dar, nici partidele pentru “tricolori” nu-l ajută şi despărţirea de italieni, deşi contractul e valabil până în vara lui 2020, se va produce în iarnă. Oferte ar fi, iar tratativele par avansate cu francezii de la Bordeaux, ei oferind cinci milioane de euro pentru el. Suma e una modestă pentru unul care în 2013 a fost cel mai scump jucător român, iar în 2014 se menţinea pe aceeaşi poziţie, cota fiind de 11 milioane de euro. Acum siteurile de specialitate îl plasează la pragul de şase milioane de euro, dar transferul său în prima ligă din Hexagon se va realiza pentru mai puţin, cert fiind că preţul său e la jumătate faţă de perioada glorie, din 2013 – 2014, când a plecat din ţară, de la FCSB, şi a ajuns să îmbrace tricoul lui Tottenham.

Dorit şi-n Turcia?

Fundaşul se pare că e curtat şi de Trabzonspor, una dintre codaşele din Turcia. “Ienicerii” ar plăti şi ei cinci milioane de euro, dar e puţin probabil ca Vlad Chiricheş să aleagă acest campionat în dauna celui francez. La Bordeaux, trupa de pe locul şapte, ar avea altă expunere şi-n plus e mai aproape de prietenul său, Ciprian Tătăruşanu, titularul din poarta lui Nantes. Totuşi, indiferent de destinaţia jucătorului român, cei de la Napoli vor pierde, fiindcă l-au adus înv ara lui 2015 pentru şapte milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net