Chivu: "Anghel Iordănescu este un fel de Trapattoni"

Ultima actualizare:

    Cristi Chivu
Cristi Chivu

Cristi Chivu a vorbit pentru Gazzetta dello Sport despre meciul amical Italia - România, ora 21.45, în direct la Pro TV. Fostul căpitan al echipei naţionale a jucat mulţi ani în Serie A la echipe ca AS Roma şi Inter.

Ce a spus Chivu:

...despre România: "Echipa este în construcţie, dar joacă într-un sistem de bază, 4-2-3-1, potrivit pentru jucătorii pe care îi are la dispoziţie. Este o echipă solidă, bine organizată, care în preliminarii a marcat puţine goluri, dar a şi primit puţine. Calificarea la EURO nu a fost una grea, pentru că nu a fost o grupă dificilă. Anghel Iordănescu este un fel de Trapattoni. Este un antrenor foarte respectat şi cu multă experienţă".

...despre "tricolori": "Pentru meciul cu Italia, eu aş fi chemat mai mulţi tineri, pentru că ar fi un test bun, dar îl înţeleg pe Iordănescu. Este o mare presiune pe el şi are puţini jucători cu calitate la dispoziţie.

...despre românii din Serie A: Lui Tătăruşanu, campionatul Italiei îi oferă multe. Cu el în poartă, România are mai multă linişte. Mă uit la el şi mă întreb «Băiatul acesta are emoţii?». Chiricheş a avut un an greu la Tottenham şi plăteşte şi acum. El trebuie să găsească o modalitate prin care să îşi îmbunătăţească jocul. La naţională a fost mereu bun şi a fost încrezător şi concentrat".

...despre Italia: "Acum nu este cel mai bun moment pentru fundaşii italieni. Cînd jucam eu, acolo erau Maldini, Nesta şi Cannavaro. Nu prea mai sînt fundaşi ca ei. Singuranţa defensivă a unei echipe nu stă în trei sau patru jucători, ci în toată echipa. Jucătorii trebuie să vorbească între ei şi să colaboreze. Barzagli, Bonucci şi Chellini pot simţi oboseală fizică şi mentală, pentru au trecut anii peste ei.

Italia face bine că mizează pe forţa colectivă. Nu mai are o forţă ofensivă care să sperie adversarii. În atacul Italiei joacă Pelle, care este foarte bun şi Eder, care este perfect pentru tipul de joc cerut".

...despre EURO 2016: "Germania şi Italia sînt echipele care au cel mai înalt nivel, atît fizic, cît şi calitativ. Pot fi favoritele la EURO. O problemă a echipelor calificate la EURO este faptul că nu găsesc jucători care să aibă calitate. Doar Germania şi Belgia nu au această problemă".

...despre atentatele de la Paris: "Dacă aveam cu 10 ani mai puţin, nu îmi era frică să joc după aceste atentate. Ar însemna să îmi fie frică oridunde aş fi. Mie îmi e frică mai mult din postura de părinte. Aş vrea ca fetele mele să crească într-o lume aşa cum visăm noi".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net