Chivu a terminat-o cu fotbalul

Ultima actualizare:

    Cristi Chivu a jucat  în ultimii ani ai  carierei la Inter (Foto: Reuters)
Cristi Chivu a jucat în ultimii ani ai carierei la Inter (Foto: Reuters)

Pentru Cristi Chivu, despărţirea oficială de Inter Milano, echipă pentru care a jucat începând cu 2007, înseamnă şi retragerea din activitate.

Aşteptată de mult timp, încheierea colaborării dintre Chivu şi Inter s-a produs ieri, cele două părţi ajungând la un acord amiabil cu trei luni înainte de expirarea contractului care îl lega pe român de gruparea milaneză. La Inter din 2007, Chivu a rămas cu amintiri de neuitat, cum ar fi câştigarea Ligii Campionilor, dar şi cu sechelele date de numeroasele accidentări, inclusiv teribila lovitură la cap care i-a pus în pericol viaţa în ianuarie 2010.

De altfel, o serie interminabilă de operaţii la unul dintre degetele piciorului drept au făcut ca fundaşul lui Inter să iasă din circuit de aproape un an (ultimul meci oficial jucat de Chivu la Inter datează din mai 2013).

"Şapte sezoane de neuitat, încununate de succese, de victorii, dar şi de zile dramatice care au fost însă depăşite", au notat italienii pe site-ul oficial. La rândul său, Chivu a postat un mesaj emoţionant pe Facebook, axat pe mulţumiri adresate în special tatălui său, decedat în urmă cu mult timp. „Este sfârşitul unei călătorii... şi începutul pentru restul vieţii mele!!!", a punctat fostul căpitan al naţionalei României, semn că a pus capăt carierei de fotbalist profesionist. O carieră de-a lungul căreia a mai cucerit, pe lângă Ligha Campionilor, de trei ori titlul în Italia, o dată în Olanda, de două ori Cupa Italiei şi o dată Cupa Olandei.

Pentru Chivu urmează o scurtă perioadă de pauză, în care se va gândi asupra lucrurilor pe care le va face în viitor. Există şanse mari ca fostul fotbalist să îmbrăţişeze cariera de impresar, urmând să aibă grijă de firma fraţilor Giovani şi Victor Becali. De asemenea, Chivu are şi varianta de a intra în noua echipă managerială de la Federaţie, primind deja o ofertă în acest sens de la preşedintele Răzvan Burleanu.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net