Cinci lucruri despre turul campionatului!

Ultima actualizare:

    Iuliu Mureşan şi Dan Petrescu vor să aducă titlul în Gruia
Iuliu Mureşan şi Dan Petrescu vor să aducă titlul în Gruia

Prima parte a Ligii I s-a încheiat luni seara şi CFR domină în clasament având patru puncte avans faţă de ocupanta locului secund, FCSB.

S-au scurs 13 etape deja şi acum e pauză competiţională fiindcă naţionala va juca „dubla” cu Kazahstan şi Danemarca, iar campionatul se va relua vineri, 13 septembrie. Click! vă prezintă concluziile turului campionatului.

Dezamăgiri. La acest capitol se încadrează Viitorul, dar şi Dinamo. Campioana e abia pe locul opt, cu 17 puncte, şi are şase înfrângeri. De asemenea a fost elimiantă din cupele europene, acolo unde a înregistrat eşecuri ruşinoase, pierzând cu 4-0 în faţa lui Apoel în preliminariile Ligii Campionilor şi cu acelaşi scor în Liga Europa contra celor de la Salzburg. Nici Dinamo nu e în play-off, poziţia a şaptea, 17 puncte, „câinii” nereuşind să mai învingă pe nimeni de la finalul lui august.

Revelaţia. CFR e echipa care domină Liga I. Clujenii au 32 de puncte, cu patru peste FCSB, formaţia de pe locul doi. Ardelenii au investit masiv, aducând jucători valoroşi, dar şi un staff tehnic puternic, condus de Dan Petrescu, şi sunt favoriţi să obţină laurii de campioni, mai ales că-n tot turul nu au avut decât două eşecuri.

Antrenori. Au existat schimbări de tehnicieni, de la Miriuţă care a plecat de la CFR, a trecut pe la Chiajna şi a ajuns la Dinamo, şi până la Ion Moldovan, care are misiunea să o salveze de la retrogradare pe Concordia. De fapt, „Comisarul” e la trupa ilfoveană de doar trei partide şi le-a câştigat pe toate. Dar, cea mai sonoră revenire în Liga I e cea a lui Dan Petrescu, care după un periplu prin străinătate, a preluat-o pe CFR şi e acum fruntaş în ierarhie.  

Golgheteri. Cei mai buni marcatori au nume surpriză, provenind de la echipe care majoritatea nu sunt în play-off. Fiecare dintre ei a înscris câte şase goluri în aceste prime 13 runde: Alexandru Tudorie (FC Voluntari), Paul Batin (Chiajna), Laurenţiu Buş (FC Botoşani, singura din play-off) şi George Ţucudean (FC Viitorul).

Arbitrii. „Fluieraşii” au influenţat prin deciziile lor rezultatele, iar primele două formaţii din clasament, CFR şi FCSB, au beneficiat de cele mai multe penalty-uri, câte şase fiecare, roş-albaştrii având şi două ratări. Totuşi, loviturile de la 11 metri au adus puncte importante.

image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net