Cine este BATE Borisov, echipa care a produs surpriza în Liga Europa învingând pe Arsenal?

Ultima actualizare:

    BATE Borisov a reușit să învingă pentru prima dată pe Arsenal LondraFOTO: EPA
BATE Borisov a reușit să învingă pentru prima dată pe Arsenal LondraFOTO: EPA

Prima manșă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa a oferit una dintre cele mai mari surprize înregistrate în această competiție în ultimii ani. BATE Borisov, din Belarus, a învins cu scorul de 1-0 pe Arsenal!

Eroul micuței echipe din Belarus a Stanislav Dragun. În vârstă de 30 de ani, acesta joacă pe postul de mijlocaș și a marcat unicul gol al meciului în minutul 45. Cotat la 1,5 milioane de euro, adică aceeași cifră la care sunt estimați, de exemplu, românii Bălașa sau Nedelcu, acesta e liderul jucătorilor de la BATE în topul valorii de pe transfermarkt.com. Surpriza înregistrată joi este imensă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, pentru că dacă Arsenal se află în plin campionat, deci are o formă bună, BATE nu a mai jucat un meci oficial de 63 de zile, mai precis din 13 decembrie 2018, de la victoria cu 3-1 obținută la Salonic, în fața lui PAOK, în ultima etapă a fazei grupelor Ligii Europa. De atunci, ex-sovieticii au fost în vacanță sau au jucat doar amicale, la ei campionatul reluându-se ceva mai târziu.

În al doilea rând, surpriza este foarte mare pentru că valoarea totală a jucătorilor de la Borisov este de doar 10,65 milioane de euro -FCSB, de exemplu, are o valoare de 27,40 milioane de euro - în timp ce Arsenal are în lot jucători care însumează 615,5 milioane de euro! De altfel, nu mai puțin de 17 fotbaliști ai londonezilor au o valoare individuală mai mare decât toți fotbaliștii belarușilor la un loc. Numai că acest lucru a fost invizibil pe terenul plin de noroi din Borisov. Frustrați de imposibilitatea de a înscrie, oaspeții nu doar că au pierdut, dar au rămas și fără un jucător de bază, francezul Lacazette fiind eliminat în minutul 85 pentru un cot în gură aplicat lui Filipovic. Evident, va rata returul din 21 februarie, atunci când englezii vor încerca să spele rușinea printr-o victorie la scor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net