Cine este Benoit Bastien, „groparul” CFR, arbitrul francez care ne-a eliminat din primăvara europeană

Ultima actualizare:

    Arbitrul francez Benoit Bastien a pierdut controlul meciului dintre CFR Cluj și Young Boys Berna. A dat 3 cartonașe roșii și un penalty gratuitSursa foto: EPA/EFE
Arbitrul francez Benoit Bastien a pierdut controlul meciului dintre CFR Cluj și Young Boys Berna. A dat 3 cartonașe roșii și un penalty gratuitSursa foto: EPA/EFE

Benoit Bastien, arbitrul francez care a eliminat-o pe CFR Cluj din Europa, este, probabil, cel mai urât coșmar al românilor iubitori de fotbal. Protagonistul meciului Young Boys Berna – CFR Cluj, încheiat cu scorul de 2-1 pentru elvețieni, a acordat aseară 3 cartonașe roșii și un penalty care a stârnit revoltă și indignare până la lacrimi în tabăra românilor. Iată cine este centralul care ne-a trimis acasă!

Partida disputată aseară între Young Boys Berna și CFR Cluj, dar mai ales rezultatul final al meciului, vor rămâne în istoria fotbalului de la noi ca o palmă dată României după scandalul Colțescu. Arbitrul Benoit Bastien ne-a expulzat din fotbalul mare în ultimele minute de prelungiri, după o decizie controversată, care a stârnit furie și indignare în echipa lui Edi Iordănescu. Chiar s-a ajuns până într-acolo încât să se spună că am încasat un 11 metri gratuit, fără motiv și asta doar pentru că suntem români. Decizia arbitrului este discutabilă, însă un lucru este cert: CFR nu mai prinde nici un loc în primăvara europeană. Iată cine este „groparul” CFR!

Născut în 1983, la Epinal, Benoit Bastien a început să arbitreze în Ligue 1 în 2011, la doar patru ani după ce a intrat în circuitul Federației din Franța, scrie DigiSport.. Deține recordul de cel mai tânăr arbitru la nivelul primei ligi din Franța. Din 2014, Bastien este arbitru internațional. Un an mai târziu, a fost delegat la finala Cupei Ligii din Franța, dintre PSG și Bastia, câștigată cu 4-0 de parizieni.

Benoit Bastien i-a arătat cartonașul roșu portarului Bălgrădean
Benoit Bastien i-a arătat cartonașul roșu portarului Bălgrădean

În 2017, francezul a primit și prima partidă de UEFA Champions League, când a oficiat în victoria lui Real Madrid cu ciprioții de la Apoel Nicosia, scor 3-0. 

În acest sezon, Benoit Bastien a fost la centru în 14 partide, printre care Lokomotiv Moscova - Atletico Madrid sau Zenit - FC Bruges, ambele în grupele Champions League. Până acum, dictase două cartonașe roșii direct, însă în meciul din Elveția a reușit ”performanța” să acord trei, toate în finalul tensionat al partidei.

CFR Cluj a fost eliminată din Europa după un penalty controversat acordat de arbitrul Benoit Bastien. Francezul a dictat lovitură de la 11 metri în minutul 90, la o intervenție a lui Cristi Bălgrădean, pe care l-a și eliminat. 

Centralul partidei de la Berna a fost arbitrul finalei Campionatului European de tineret, din 2017.

CITEȘTE ȘIEdi Iordănescu: „Ni s-a făcut o mare nedreptate”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net