Cine ne apără în Italia? Portarii noştri sunt în corzi

Ultima actualizare:

    Primii trei portari ai naţionalei au fost loviţi de ghinioane înainte de amicalul de la Bologna, din 17 noiembrieFoto: AFP
Primii trei portari ai naţionalei au fost loviţi de ghinioane înainte de amicalul de la Bologna, din 17 noiembrieFoto: AFP

Anghel Iordănescu are constant probleme de lot la echipa naţională, dar dacă România părea blindată pe vreun post, acela era cel de portar. După ultimele evenimente, s-a ales praful şi de siguranţa dintre buturi.

Ciprian Tătăruşanu a început fantastic în Italia, fiind în frunte cu Fiorentina şi cu nişte cifre de invidiat. În ultima partidă, câştigată de toscani cu 4-1 în faţa lui Frosinone, românul a rezistat însă pe teren doar 71 de minute. Deşi nu s-a raportat vreo accidentare, antrenorul portughez, Paulo Sousa, a decis să-l scoată pe român de pe teren la scorul de 4-0 şi să-l introducă pe rezerva în vârstă de 20 de ani, Lezzerini. O schimbare atipică şi ciudată, mai ales dacă n-a fost forţată de nimic, iar Tătăruşanu speră să nu-şi piardă locul în faţa talentatului italian. Apoi, duminică, în Anglia, rezerva de la echipa naţională a fostului stelist a suferit o nouă umilinţă. Costel Pantilimon a încasat şase goluri de le Everton în infrângerea cu 2-6 a lui Sunderland pe Goodison Park, la minimum două greşind chiar românul. „Gulliver” a ajuns la 25 de goluri primite în 11 etape de Premier League, cele mai multe din tot campionatul. Nu în ultimul rând, din peisaj a dispărut şi al treilea portar al României, Silviu Lung junior. Jucătorul Astrei s-a accidentat destul de grav, iar de patru etape, buturile giurgiuvenilor sunt apărate de Gavrilaş. În aceste condiţii, rămâne de văzut cum se va descurca România în faţa Italiei, în amicalul de pe Renato Dall ‘Ara, de peste două săptămâni.

Tătăruşanu, elogiat de o fostă glorie a Fiorentinei

Ciprian Tătăruşanu are un sezon fenomenal cu Fiorentina, fiind lider în Serie A şi unul dintre cei mai buni portari ai campionatului. Enrico Albertosi, o legendă vie a clubului „viola”, e încântat de român şi crede că toscanii au o şansă la titlu cu fostul stelist între buturi. „Fiorentina poate fi surpriza sezonului, iar Tătăruşanu a demonstrat că este la un nivel înalt. Este extrem de concentrat pe toată durata partidelor şi ia greu gol. Dacă ar mai avea un mijlocaş şi un fundaş de calitate în faţa lui ar fi chiar excepţional”, a spus Albertosi.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net