Cine pleacă primul? Antrenorii "granzilor" din Liga I sunt pe făraş

Ultima actualizare:

    Nicolae Dică
Nicolae Dică

Antrenorii celor mai puternice patru echipe din Liga I sunt în pericol de a fi demişi în orice moment.

Analizând cotele de piaţă, FCSB, CFR Cluj, Craiova şi Dinamo au cele mai valoroase loturi din campionatul intern. Ca o coincidenţă nefericită, tehnicienii Nicolae Dică, Toni Conceicao, Devis Mangia, respectiv Florin Bratu sunt pe făraş ca urmare a prestaţiilor neconvingătoare.

Aşa cum se întâmplă deseori în fotbal, banii nu garantează niciodată rezultate pozitive. E un lucru valabil în acest moment pentru formaţiile din Liga I care se pot considera favorite la titlu, cel puţin prin prisma valorii economice a jucătorilor. Conform site-ului specializat transfermarkt.de, cvartetul fruntaş al competiţiei interne ar trebui să fie format, în ordine, de FCSB, CFR, Craiova şi Dinamo, adică echipele cele mai „scumpe”. Ultimele evenimente ne arată însă faptul că toate aceste patru formaţii au o situaţie instabilă la conducerea tehnică, antrenorii Nicolae Dică, Toni Conceicao, Devis Mangia şi Florin Bratu fiind ameninţaţi cu pierderea posturilor.

La FCSB, patronul Becali a anunţat deja că evaluarea lui Dică va fi făcută la finalul turului din sezonul regular, adică peste cinci etape. Pe la colţuri se vorbeşte deja despre posibili înlocuitori, Mihai Teja de la Gaz Metan şi „şomerul” Edi Iordănescu fiind în pole-position. Campioana CFR Cluj are şi ea probleme, eliminarea şocantă cu luxemburghezii de la Dudelange din Liga Europa şi parcursul împiedicat din campionat făcându-i pe şefii din Gruia să se gândească la remanierea portughezului Conceicao. Dacă FCSB şi CFR Cluj se află după opt etape pe poziţii fruntaşe, de play-off, nu acelaşi lucru se poate spune despre Craiova şi Dinamo, clasate deocamdată în zona de play-out. În Bănie, antrenorul italian Devis Mangia are mulţi duşmani, iar ultimul eşec, cu Gaz Metan, i-a incitat din nou pe contestatari. Probabil că decisive pentru soarta lui Mangia vor fi următoarele două runde, Craiova urmând să joace acasă cu Viitorul şi afară cu CFR. Un ultimatum din partea şefilor are şi Florin Bratu la Dinamo, alb-roşii acumulând trei înfrângeri în ultimele patru etape. În consecinţă, Bratu poate deveni istorie la Dinamo în orice clipă, la pândă stând deja Claudiu Niculescu.

Top 5 cele mai „scumpe” echipe din Liga I

Echipă        Cotă de piaţă

1. FCSB      25,2

2. CFR Cluj          24,1

3. Craiova   16,7

4. Dinamo   12,5

5. Viitorul   12,4

*sume exprimate în milioane de euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net