Astăzi, 26 februarie, va fi ales noul președinte al Asociației Federației Internaționale de Fotbal. 207 de delegați din întreaga lume se vor întruni la Zurich, în Elveția pentru a-l vota pe succesorul lui Sepp Blatter. Acesta este liderul FIFA din 1998, iar în ultima perioadă a fost implicat în mai multe cazuri de corupție.


În cursul zilei de astăzi, delegații întruniți în Elveția vor alege noul președinte al FIFA, relatează BBC. Există cinci candidați, fiecare dintre ei să devină succesorul lui Sepp Blatter. Aceștia sunt Șeicul Salman bin Ebrahim al-Khalifa, Gianni Infantino, Prințul Ali bin al-Hussein, Tokyo Sexwale și Jerome Champagne.

Începerea procesului alegerilor este programată pentru ora 12:00, dar vor avea loc mai multe runde de vot până va fi desemnat câștigătorul.

Imaginea publică a FIFA ar putea fi reabilitată

Evenimentul ar putea avea un impact pozitiv asupra Federației de Fotbal în sensul că în ultima perioadă aceasta a fost criticată de nenumărate din cauza lipsei de trasnparență și a cazurilor de corupție în care a fost implicată. Un nou lider cu un set de reforme bine stabilite ar putea fi o șansă de reabilitare a imaginii organizației.

Importanța președintelui FIFA

Președintele FIFA este important în special pentru imaginea Federației și chiar pentru imaginea fotbalului în lume, participând la întruniri de rang înalt alături de șefi de state și de guverne. FIFA organizează Cupa Mondială de Fotbal și alte turnee internaționale și contribuie la dezvoltarea celor mai populare sporturi. Președintele FIFA reprezintă organizația la întruniri și menține relațiile dintre aceasta și alte confederații, diverse copruri politice și organizații internaționale.

Aceștia sunt cei cinci candidați la președinția FIFA:

Prințul Ali bin al-Hussein: 40 de ani; este președintele Asociației Iordaniene de Fotbal

512254306.jpg

Ali bin al-Hussein fifa
Prințul Ali bin al-Hussein
Foto GettyImages

Jerome Champagne: 57 de ani; a ocupat o funcție executivă în cadrul FIFA din partea Franței

512252852.jpg

Jerome Champagne fifa
Jerome Champagne
Foto GettyImages

Gianni Infantino: 45 de ani; este secretarul general al FIFA

512250786.jpg

Gianni Infantino fifa
Gianni Infantino
Foto GettyImages

Șeicul Salman bin Ebrahim al-Khalifa: 50 de ani, originar din Bahrain; este președintele Confederației Asiatice de Fotbal

512254112.jpg

Salman bin Ebrahim al-Khalifa fifa
Șeicul Salman bin Ebrahim al-Khalifa
Foto GettyImages

Tokyo Sexwale: 62 de ani; fost ministru în guvernul Africii de Sud

512254228.jpg

Tokyo Sexwale fifa
Tokyo Sexwale
Foto GettyImages
 
 
Loading...