Circ la ședința Comitetului Executiv! Secretarul general LPF, dar afară cu forța de oamenii lui Burleanu

Ultima actualizare:

    Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Azi dimineață s-a reunit în regim de urgență Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.

Cea mai mare problemă adusă în discuții este situația Rapidului, după ce aseară, oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal au anunțat că nu mai este de competența lor, ci a Comisiei de Disciplină a FRF.

Mai mult decât atât, Liga Profesionistă de Fotbal acuză conducerea FRF că încearcă să o subjuge „administrativ, financiar şi sportiv", prin modificarea unei convenţii care e semnată anual, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, afirmând că există riscul ca în sezonul următor echipele româneşti să nu poată participa în cupele europene.

Convenţia dintre Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal este semnată anual şi recunoaşte dreptul LPF de a organiza campionatul Liga I, rezultatele fiind ulterior omologate de către FRF, şi trasmise la UEFA şi FIFA, forurile internaţionale la care este afiliată.

Secretarul general al LPF, Iustin Ştefan a afirmat că FRF încearcă prin modificarea convenţiei să impună propriile reguli pentru cheltuirea sumei obţinute din vânzarea drepturilor de televizare. "Dacă până acum bănuiam, astăzi avem dovada concretă că Federaţia Română de Fotbal doreşte să subjuge administrativ, financiar şi sportiv, cu încălcarea gravă a legilor, toate cluburile din Liga I. Am fost luni să discutăm între altele şi despre convenţie” ,a  spus Ștefan.

Azi, acesta s-a prezentat la ședința Comitetului Executiv al FRF, însă, imediat cum a fost zărit de șeful FRF, RĂzvan Burleanu, a fost dat afară.

Justin Ștefan
Justin Ștefan

Potrivit gsp.ro, secretarul general al Ligii nu a dorit să părăsească încăpărea, așa că Burleanu și-a pus oamenii să-l scoată cu forța din sală. Interesant este faptul că Justin Ștefan a fost primit în toate ședințele Comitetului Executiv care au avut loc în ultimii doi ani.

Membrii Comitetului Executiv al FRF sunt:

Răzvan BurleanuGino IorgulescuOctavian GogaValeriu ArgăsealăFlorian PruneaAuraș BrașoveanuȘtefan StanaMarius BurcăAlexa KrenekCătălin CighirCristian VornicuAlin CiobanKyros VassarasEmilian Hulubei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net