"Clanul" Lucescu e pe drumuri

Ultima actualizare:

    Mircea Lucescu  nu a rezistat  decât un  an în Rusia. Răzvan Lucescu  se află în faţa unei  noi provocări
Mircea Lucescu nu a rezistat decât un an în Rusia. Răzvan Lucescu se află în faţa unei noi provocări

Tată şi fiu, Mircea (71 de ani) şi Răzvan Lucescu (48 de ani) se află într-un punct de cotitură în ceea ce priveşte carierele lor de antrenori. Ambii îşi caută acum de muncă şi nu-i exclus să-i vedem lucrând împreună.

Niciodată nu s-a întâmplat până acum ca familia Lucescu să fie scoasă, provizoriu, din peisajul fotbalistic. Soarta a făcut ca vara lui 2017 să-i prindă liberi de contract atât pe Mircea Lucescu cât şi pe Lucescu junior. Totuşi, cei doi antrenori traversează stări de spirit diferite. Dacă Răzvan e pe val după despărţirea amiabilă de grecii de la Xanthi, tatăl său îşi linge rănile după experienţa eşuată la Sankt-Petersburg, la capătul unui sezon în care a ratat toate obiectivele.

Scos pe uşa din dos de şefii lui Zenit, Mircea Lucescu se va întâlni acasă cu fiul Răzvan, ocazie cu care vor analiza împreună ce au de făcut în viitor. În aceste condiţii, prinde contur o variantă care s-a mai speculat în trecut, dar care nu avea acoperire în realitate. Mai exact, e vorba de posibilitatea ca Mircea şi Răzvan să accepte o provocare comună, seniorul Lucescu urmând să-i netezească drumul fiului său spre o grupare importantă a Europei.

Bineînţeles, Turcia rămâne destinaţia cea mai la îndemână, başkanii de la Galatasaray şi Fenerbahce stând de mult timp la pândă. Poate acesta este şi motivul pentru care Răzvan Lucescu a tras de timp în ultimele săptămâni, el având semnale că nea Mircea nu va mai continua la Zenit, aşa cum s-a întâmplat în cele din urmă. Ziarele din Grecia au scris însă ieri că Răzvan e în cărţi pentru postul de principal la campioana Olympiacos, caz în care juniorul Lucescu va fi obligat să meargă mai departe de unul singur.

Ionuţ Chirilă, atac dur la nea Mircea

simeon stalpnicul png

Cea mai surprinzătoare reacţie după plecarea lui Mircea Lucescu de la Zenit a venit de la antrenorul Ionuţ Chirilă, un fost apropiat al familiei Lucescu. „O spun cu mare durere în suflet, dar mi-a dat prea multe cuţite în spate. Şi el are un rol în căderea fotbalului românesc pentru că a influenţat de multe ori numirea unor antrenori submediocri la echipe galonate din România. Vreau să spun doar că Mirccea Lucescu e mai puternic decât generalul Coldea în fotbalul românesc”, a declarat Ionuţ Chirilă.

Burleanu îl vrea pe Mircea Lucescu selecţioner


    Burleanu  caută  selecţioner
Burleanu caută selecţioner

Cum zilele neamţului Christoph Daum la cârma naţionalei noastre par numărate, mai ales în cazul unui eşec în Polonia, la 10 iunie, Mircea Lucescu ar putea fi protagonistul unei reveniri spectaculoase la conducerea tricolorilor. „Il Luce” pare să fie şi marele obiectiv al preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care ar da în acest fel o lovitură de imagine importantă în perspectiva alegerilor de la Federaţie de anul viitor.

«Il Luce», demis după 15 ani

Deşi mai avea un an de contract cu Zenit, Mircea Lucescu a fost forţat să plece de la gruparea din Sankt-Petersburg, ruşii profitând de anumite clauze din înţelegerea iniţială cu antrenorul român. Ultima dată când „Il Luce” cunoscuse umilinţa unei demiteri a fost în 2002, atunci când Galatasaray a renunţat la el. În trecut, Mircea Lucescu mai fusese demis de trei ori, o dată de la naţionala României, în 1987, şi apoi în Italia, la Pisa şi la Reggiana.

image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net