Clovnii Europei!

Ultima actualizare:

    Selecţio nerul Daum a transformat naţionala într-o  echipă su b mediocră, «tricolorii» având punctaj sub cel al  reprezen tativelor din Azerbaidjan, Bulgaria sau Ciprufotomontaj: Click!
Selecţio nerul Daum a transformat naţionala într-o echipă su b mediocră, «tricolorii» având punctaj sub cel al reprezen tativelor din Azerbaidjan, Bulgaria sau Ciprufotomontaj: Click!

6 meciuri, 6 puncte! Acesta este bilanţul naţionalei în campania de calificare la turneul final din Rusia, competiţie pe care jucătorii lui Christoph Daum o vor vedea la televizor. Înfrângerea cu Polonia, 1-3, a fost doar confirmarea rezultatelor slabe din preliminarii, unde ”tricolorii” au ajuns sub echipe pe care noi le consideram mult mai modeste, precum Azerbaidjan, Bulgaria sau Cipru.

Fricoşi, descumpăniţi, fără orizont şi fără reacţii din partea băncii tehnice. Aşa au arătat românii la Varşovia, în meciul pe care polonezii l-au controlat categoric. Rezultatul a fost unul pe măsura a ceea ce ”tricolorii” au arătat pe teren: înfrângere cu 3-1 şi un ruşinos bilanţ de şase puncte după şase meciuri în preliminariile Mondialului din Rusia, de vara viitoare. Obiectivul este compromis, dar vinovaţii cer să  ducă dezastrul mai departe. ”De ce să părăsesc naţionala? Toată lumea în Bucureşti îmi spune «Te rog, stai, rămâi, avem cu tine o şansă să schimbăm ceva”, a  fost discursul şocant al selecţionerului Christoph Daum.


    Christoph Daum  are contract cu  naţionala României  până în 2018Foto: Guliver/ GettyImages
Christoph Daum are contract cu naţionala României până în 2018Foto: Guliver/ GettyImages

Neamţul i-a ţinut în joc de glezne pe oficialii Federaţiei, care, în urmă cu mai bine de o lună, i-au propus prelugnirea contractului scadent la finalul campaniei de calificare la Mondial. I s-a oferit un nou contract până în 2020, dar Daum nu a oferit un răspuns favorabil, preferând să aştepte şi chiar să negocieze alte variante. ”Am refuzat o ofertă de 2.5 milioane de euro din ţările arabe să rămân la naţionala României”, a explicat selecţionerul, a cărui demisie o cer tot mai mulţi oameni din fotbalul autohton.

Victor Piţurcă, omul care a reuşit să califice naţionala la un turneu final, le-a luat apărarea jucătorilor, dar l-a făcut praf pe Daum:” Aceşti jucători au dus echipa naţională în primele 10 ale lumii. Credeţi că puteau să facă asta unii care nu au valoare? Nu. Eu n-am văzut un meci bun făcut de România cu excepţia celui cu Armenia. Pentru Daum, fotbalul românesc e total necunoscut. Nu are nimic în comun cu meseria de selecţioner”. 

Săpunaru: «Ni s-a cerut să jucăm pe contraatac»

Cristi Săpunaru a comis penaltiul din care Lewandowski a marcat primul din cele trei goluri în meciul de la Varşovia. Deşi şi-a asumat greşeala uriaşă, fundaşul naţionalei a criticat tactica aleasă de staff-ul tehnic. ” Ni s-a cerut să încercăm contraatacuri, pentru că ştiam că este o echipă reactivă, dar nu ne-a ieşit absolut nimic. Am jucat foarte fricos, de parcă întâlneam Brazilia”, a spus Săpunaru la puţin timp după terminarea partidei.

Chipciu, atac frontal la antrenor: «Ne-am apărat cu 100 de fundaşi»

simeon stalpnicul png

Mijlocaşul Alex Chipciu a fost cel mai realist om din lotul naţionalei. Şi-a asumat criticile care vin în urma jocului şi a înfrângerii şi a comentat acid strategia aleasă de selecţionerul Daum:” Ne-am cam făcut de râs încă o dată. Ne-a fost frică de acest meci, ne-am apărat cu 100 de jucători în apărare. Mai bine atacam şi pierdeam la acelaşi scor, dar măcar simţam că mai jucam şi noi fotbal. Mi se pare că poate să ne bată orice echipă. Maniera în care am luat bătaie a fost umilitoare şi e normal să ne critice lumea!”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net