Cocoţat pe un munte de bani la 25 de ani

Ultima actualizare:

    Nicușor Stanciu a făcut transferul carierei în Arabia Saudită, la o vârstă  la care alții caută să ajungă să joace la echipe puternice din străinătateFoto: Mediafax, Shutterstock
Nicușor Stanciu a făcut transferul carierei în Arabia Saudită, la o vârstă la care alții caută să ajungă să joace la echipe puternice din străinătateFoto: Mediafax, Shutterstock

Nicuşor Stanciu a dat lovitura carierei. Nu neapărat din punct de vedere fotbalistic, dar cel puţin din cel material. Internaţionalul român a devenit printr-o simplă semnătură cel mai bine plătit jucător român, el urmând să primească, în fiecare din cei trei ani de contract, cel puţin 2,5 milioane de euro!

Nimic nu prevestea acum două zile această mişcare a fotbalistului. Se pregătea cu Sparta Praga şi alături de coechipierii săi încercând să spele în partea a doua a campionatului sezonul dezastruos din 2018. Numai că, în secret, existau tratativele dintre club şi formaţia Al-Ahli, din campionatul Arabiei Saudite. Iar luni, totul s-a precipitat. Cehii au fost de acord cu cele 10 milioane de euro propuse de arabi, jucătorul a acceptat salariul de 2,5 milioane de euro (pe lângă bonusurile de performanţă) şi, în cea mai mare grabă, a luat avionul pentru a semna. Seara, era deja jucătorul celor de la Al-Ahli şi se cocoţase pe cea mai înaltă poziţie a salariilor fotbaliştilor români. Acolo unde l-a devansat pe fostul lider, Vlad Chiricheş, care primeşte anual de la Napoli suma de 2 milioane de euro. Ei sunt, de altfel, singurii fotbalişti români care câştigă măcar două milioane din sportul practicat.

A împărțit lumea fotbalului

Transferul a împărţit lumea fotbalului în două. Pe de o parte sunt cei care spun că Stanciu şi-a îngropat cariera. Liderul contestatarilor este fostul patron al fotbalistului, Adrian Porumboiu, care l-a avut înregimentat la FC Vaslui. „S-a întâmplat un lucru pe care nu l-am pronosticat: un avion de mare calitate a ieşit pe pistă, a turat motoarele, a decolat, avea o încărcătură foarte bună, dar zborul n-a fost cel dorit. A jucat bine la Anderlecht, a «spart» norii, după care a plecat la Sparta, iar acum a ajuns la o echipă din Arabia Saudită. E o cădere vertiginoasă! Eu îl vedeam la Chelsea, la Inter, la o echipă de top din Europa, nu în altă parte. Dar transferul acesta nu e deloc de bun augur pentru fotbalul românesc. În Arabia te duci la 35 de ani să îţi completezi conturile, pentru mine e o mare dezamăgire ce a făcut”, a declarat Adrian Porumboiu la Digi Sport. 

De partea cealaltă, Gigi Becali şi Gică Popescu au sărit cel mai mult în apărarea jucătorului. ”Mă surprind reacţiile negative la adresa lui Stanciu, mie mi se pare o decizie normală dacă salariul e de 3 milioane de euro, nu ştiu cine ar fi rezistat să fac acest pas dintre cei care îl critică. Noi trebuie să ne asigurăm restul vieţii până la 36-37 de ani. Mi se pare nedrept să îl critici”, a declarat Gică Popescu. Patronul FCSB, Gigi Becali, era şi el fericit pentru jucător: „Eu mă bucur pentru el. Când am văzut că primeşte bani mulţi, m-a făcut fericit! Mă bucură atunci când oameni cu care eu am făcut bani reuşesc în viaţă. Dacă eşti fotbalist, du-te acolo unde câştigi bani. Viaţa de fotbalist e scurtă şi trebuie să asiguri viitorul familiei. Ce să faci cu performanţa? Asta e o amintire. O bagi în buzunar? Banul îl bagi în buzunar şi îţi foloseşte pe viitor”, a declarat Gigi Becali pentru gsp.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net