Coman și Man, mai scumpi decât tot lotul dinamovist

Ultima actualizare:

    Dennis Man și Florinel Coman sunt cel mai bine cotați jucători de la FCSBFOTO: Sportpictures.eu
Dennis Man și Florinel Coman sunt cel mai bine cotați jucători de la FCSBFOTO: Sportpictures.eu

Sorții au vrut ca în acest sezon să mai avem două partide între marile rivale Dinamo și FCSB. Din păcate, se întâmplă acest lucru într-o perioadă în care valorile celor două echipe sunt mai disproporționate ca oricând, judecând atât după nivelul jocului, cât și după cel al valorilor de piață, acolo unde fcsb-iștii Coman și Man sunt mai scumpi decât întreg lotul dinamoviștilor.

niciodată la ”Derby de România”, din cauza interdicției spectatorilor, Dinamo va încerca să demonstreze că victoria din campionat, obținută în februarie cu 2-1, nu a fost întâmplătoare. Este adevărat că de atunci nu a mai învins decât pe Clinceni, în sferturile Cupei, dar când e vorba de un meci cu marea rivală, lucrurile nu coincid cu calculele hârtiei. Iar aceasta o dă ca mare favorită pe FCSB, o formație de trei ori mai bine cotată decât „alb-roșiii”. Cu o valoare de piață de 27,9 milioane de euro, trupa lui Vintilă pornește ca mare favorită a acestei duble manșe care va aduce calificarea în finală a uneia dintre echipe. De partea cealaltă, dinamoviștii sunt cotați la doar 9,98 milioane de euro, una dintre cele mai mici valori din istoria post-revoluționară a clubului. Practic, dacă privim componența ambelor loturi, două lucruri sar în ochi. Primul ar fi că Dinamo nu mai are nici un jucător cotat la măcar un milion de euro pe site-ul transfermarkt.com, cel care face legea în materie de cote ale fotbaliștilor. Cel mai bine situat „câine” este Filip Mrzljak, care valorează 800.000 de euro. E urmat de Deian Sorescu, cotat la 725.000 de euro și de Ante Puljic și Mattia Montini, ambii cu valori de 675.000 de euro.

Al doilea lucru care sare în ochi este că de partea cealaltă valorile sunt la un nivel la care dinamoviștii nici măcar nu pot îndrăzni să spere. Florinel Coman este cotat la 5,4 milioane de euro, iar Dennis Man la 5 milioane de euro, valoarea însumată a celor doi fiind mai mare decât cea a întregului lot dinamovist! În continuare, lista cuprinde nu mai puțin de 10 jucători cotați la cel puțin un milion de euro. Printre aceștia este inclusiv ”trădătorul” Bălgrădean. Ar fi putut fi chiar 11, dar Gnohere, cotat la 1,3 milioane de euro, a plecat acum două săptămâni de la echipă.

Balanța meciului de diseară este posibil să fie echilibrată de accidentările sau suspendările care au lovit în ultima perioadă lotul lui Vintilă. Astfel, marea absență este cea a lui Florin Tănase, care a luat două cartonașe galbene la interval de un minut în egalul cu Gaz Metan de duminică (scor 2-2). Accidentați sunt Nedelcu, Filip, Oaidă sau Panțîru, în timp ce Planic ”și-a luat jucăriile și a plecat”, supărat pe decizia lui Becali de a-i tăia din salariu.

Gigi Becali: ”Nu accept decât calificarea”

Patronul FCSB, Gigi Becali, și-a schimbat radical ideile despre Cupa României. Dacă în trecut, după fiecare eșec venea la televizor și spunea că e o competiție de ”doi bani”, iar trofeul nu avea nici o însemnătate, acum întrecerea este cea mai importantă de pe planetă. ”Alt rezultat în afară de calificare nu-l accept, nu-l iau în calcul deloc. Cum e, cum nu e echipa… nu accept decât calificare. De aia sunt la Steaua, ca să rezolve jocul. O să mai revină jucători. Sunt 9 consacrați, de aia sunt la FCSB. Probabil numai un copil o să joace de data asta”, a spus Gigi Becali pentru Pro X.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net