Condiţia lui Anghel Iordănescu pentru a rămâne la naţională

Ultima actualizare:

    Tricolorii îl susţin  necondiţionat pe  selecţionerul Anghel  IordănescuFoto: Mediafax
Tricolorii îl susţin necondiţionat pe selecţionerul Anghel IordănescuFoto: Mediafax

Amicalul cu Italia de marţi, 17 noiembrie, ar putea fi ultimul meci al lui Iordănescu pe banca României. Pentru a semna un nou contract, „Tata Puiu” îi va cere lui Răzvan Burleanu o mărire substanţială de salariu, cu care să nu se facă de ruşine la turneul final din Franţa.

Mircea Sandu, fostul preşedinte al FRF, a dat cărţile pe faţă şi a dezvăluit zilele trecute suma de bani pe care o încasează lunar Anghel Iordănescu la cârma naţionalei. „Dacă rămâne pe 10.000 de euro pe lună înseamnă că se înjoseşte. Eu i-aş fi dat 400.000 de euro pe an”, a spus Sandu, atacându-l indirect şi pe duşmanul său, Răzvan Burleanu. 

Aşadar, cu doar 120.000 de euro pe an, “Generalul” Iordănescu e la coada plutonului de 24 de selecţioneri care vor fi vara viitoare la Euro 2016. Până şi selecţionerul Albaniei, italianul De Biasi, câştigă mai mult. “Contractul meu expiră a doua zi după meciul cu Italia. N-am semnat încă nimic pentru că mai sunt multe lucruri de lămurit”, a afirmat recent tehnicianul de 65 de ani. Evident, punctul cel mai fierbinte va fi reprezentat de retribuţia sa, una jenantă, în condiţiile actuale. 

«Tata Puiu» vrea salariu dublu

În negocierile cu Răzvan Burleanu, Iordănescu va miza în primul rând pe încasările de aproximativ 20 de milioane de care se va bucura FRF-ul în urma participării tricolorilor la Euro. Astfel, Anghel Iordănescu va solicita cel puţin o dublare a salariului, până undeva în jurul sumei de 250.000 de euro pe an. Dacă Iordănescu deţine titlul de cel mai prost plătit antrenor calificat la Euro, omologul său din această seară, italianul Antonio Conte, se află la celălalt capăt al ierarhiei. Cu 4,5 milioane de euro pe an (aproape 400.000 de euro pe lună), Conte e al doilea cel mai bine plătit selecţioner din Europa, după englezul Roy Hodgson.

Tricolorii, cu victimele din «Colectiv» pe tricouri

Naţionala României va juca în această seară la Bologna cu tricouri speciale, create în memoria victimelor din clubul „Colectiv”. Astfel, pe numerele de pe spatele fotbaliştilor au fost inscripţionate numele celor care au decedat în incendiu. „E tristeţe mare în toată lumea. A început totul la noi, unde au murit atâţia oameni. Am văzut ce s-a întâmplat şi în Franţa, e greu”, a spus Gabi Torje. „S-a ajuns prea departe”, a completat Cristi Săpunaru.

Cel mai bine plătiţi selecţioneri de la Euro 2016

Selecţioner    Naţională    Salariu anual

1. Roy Hodgson    Anglia    5.000.000

2. Antonio Conte    Italia    4.500.000

3. Joachim Löw    Germania    3.300.000

4. Vicente del Bosque    Spania    3.000.000

5. Didier Deschamps    Franţa    1.700.000

*sume exprimate în euro

Cel mai prost plătiţi selecţioneri de la Euro 2016

Selecţioner    Naţională    Salariu anual

1. Anghel Iordănescu    România    120.000

2. Jan Kozak    Slovacia    180.000

3. Pavel Vrba    Cehia    190.000

4. Adam Nawalka    Polonia    200.000

5. Gianni De Biasi    Albania    220.000

*sume exprimate în euro

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net