Confort financiar pentru performanţă. Planurile Veolia pentru Petrolul Ploieşti prezentate în „Bârlogul Lupilor“

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Au trecut şase luni de când Veolia România a început demersurile pentru un parteneriat în scopul finanţării echipei fanion a oraşului Ploieşti, FC Petrolul. Vineri, grupul Veolia a susţinut o conferinţă de presă la care a participat directorul general al companiei, Mădălin Mihailovici.

Ploieştean la origini și suporter al ”lupilor” din copilărie, liderul Veolia România a subliniat importanţa pe care parteneriatul dintre cele două părţi o are și a cerut suporterilor răbdare. Totodată, acesta a dat asigurări că echipa va beneficia de toate condițiile pentru revenirea în prim-planul fotbalului românesc.

“Am preferat să pornim de jos”

“Am refuzat să cumpărăm locuri în diviziile superioare. Am preferat să muncim, să pornim de jos, în liga a patra, astfel încât să ne mândrim cu un proiect unic în România. Am fost să văd cum funcționează cluburi precum Sporting și Benfica Lisabona, țin în permanență legătura cu colegii mei de la Olimpique Lyon. Nu sunt genul care să iasă după fiecare victorie în conferință și să mă laud că, după ce a marcat un gol, jucătorul cutare valorează milioane de euro. Am încercat să transferam jucători cunoscuți, însă am fost refuzați pentru că evoluăm în liga a treia. Anul viitor se vor mai schimba lucrurile.

„Un lup nu aruncă cu noroi în haita lui”

Primele contacte avute de Mădălin Mihailovici cu managerii clubului, preşedintele de onoare Mircea Dridea, preşedintele executiv Cristi Vlad şi antrenorul Tavi Grigore, s-au petrecut în urmă cu aproape un an, iar planurile concrete ale companiei cu privire la finanţarea echipei au fost puse, ulterior, pe foaie, la începutul lui 2017. Au urmat, apoi, discuţii ce au părut interminabile cu reprezentanţii administraţiei locale pentru cedarea mărcilor, siglei şi palmaresului FC Petrolul, concretizate, în cele din urmă, chiar în „pragul” jocului de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, cu Dentaş Tărtăşeşti. „Grupul Veolia a lictitat pentru toate cele şase mărci, siglă şi palmares, întrucât nu am dorit ca să apară cineva peste noapte, cu o nouă propunere de a înfiinţa un alt Petrolul, la Ploieşti. Ne-am dorit o echipă fără implicarea lui Vivi Răchită, pentru că acela care trădează o dată va trăda întotdeauna. Cine este cu adevărat lup nu va arunca niciodată cu noroi în haita lui”, a punctat CEO Veolia România.

„Episodul” telefonul s-a încheiat

Despre implicarea sa la echipă şi presupusele telefoane date băncii tehnice, în timpul partidei cu Viitorul Domneşti, scor 3-1, care ar fi condus la schimbări imediate de jucători, Mădălin Mihailovici a ţinut să precizeze următoarele. „În viața mea, nu am dat telefoane la banca tehnică. Nu este problema mea, nu mă pricep. Am considerat că trebuie să am în jurul meu oameni de calitate, în care să am încredere. Dacă am intrat în vestiar, am făcut-o să le spun jucătorilor să aibă încredere în ei, pentru că sunt cei mai buni. Întotdeauna le voi cere determinare, nimic altceva. Iar suporterilor, le cer răbdare. E nevoie de timp pentru a avea rezultate”. De rezultate bune însă nu se poate plînge nimeni. Echipa este neânvinsă de un an și este lider în Liga3.

La rândul său, antrenorul Tavi Grigore a ţinut să-l completeze pe şeful Veolia, precizând că „la scurt timp după nefericita fază în care Daniel Chiriţă a fost depăşit de acel copil de la Viitorul Domneşti, la faza golului oaspeţilor, am decis să scot imediat la încălzire trei jucători, unul dintre aceştia fiind Jean Prunescu, cel care a şi intrat ulterior pe teren. Mai mult, eu nu iau niciodată telefonul pe teren”.

Demisii în alb

La rândul său, preşedintele Cristi Vlad a explicat importanța acestui parteneriat pentru oamenii din club. „Noi toţi, eu, Tavi Grigore şi nu numai, trebuie să creştem odată cu echipa, întrucât pretenţiile sunt mari la nivelul suporterilor, al oraşului, şi trebuie să le facem faţă. Când vom considera că nu mai putem continua acest proiect, atunci ne vom retrage. Eu şi Tavi Grigore avem deja demisiile scrise în alb, în orice eventualitate”.

Parteneriatul Veolia – Petrolul Ploiești este unic în momentul de față în România. Trei avocați de prestigiu au lucrat la redactarea lui și este beton din punct de vedere legal. Social responsibility este conceptul care stă la baza acestui proiect, este o practică întâlnită la multinaționale și  reprezintă modul prin care se dă ceva înapoi din ceea ce ți sa dat, comunității care te-a primit în mijlocul ei.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net