Contra conduce o națională a accidentaților

Ultima actualizare:

    George Ţucudean
George Ţucudean

Naționala României a început aseară pregătirea pentru primele două meciuri ale anului 2019, cele cu Suedia (23 martie) și cu Insulele Feroe (26 martie). Din păcate, selecționerul se confruntă cu mai multe probleme de efectiv ca de obicei, din cauza numărului mare de jucători accidentați.

Toată lumea a așteptat cu sufletul la gură startul preliminariilor pentru Campionatul European din 2020. Nu doar pentru că de regulă înaintea începerii calificărilor este momentul în care orice fan poate visa la lucrurile mărețe pe care le vor reuși favoriții săi, dar pentru că acum este o situație cu totul specială. Mai multe meciuri de la turneul final vor avea loc pe ”Arena Națională” din București și, în plus, tragerea la sorți a grupelor va avea loc la București, așa că ar fi neplăcut ca tocmai organizatoarea să lipsească de la marele spectacol fotbalistic. Pentru a nu se întâmpla acest lucru, România are nevoie de un start ca din ”pușcă”, iar acest lucru echivalează cu obținerea a cel puțin 4 puncte din ”dubla” cu Suedia și Insulele Feroe, programată în următoarele zece zile. Problema este că selecționerul Cosmin Contra se confruntă cu numeroase absențe ale unor jucători care ar fi putut face oricând parte din echipa de start.

Cronologic, șirul indiponibilităților a fost deschis de singurul nostrum jucător în Premier League, Florin Andone. Acesta s-a accidentat la coapsă, în timpul încălzirii dinaintea meciului cu Crystal Palace, din 9 martie, și de atunci nu a mai fost folosit. De altfel, se pare că el va reveni pe teren abia la finalul lunii, așa cum a anunțat clubul său, Brighton, într-un comunicat. Dacă absența lui nu l-a îngrijorat prea tare pe Contra, căci se gândea că l-ar putea folosi în atacul României pe George Țucudean, golgheterul la zi al Ligii 1 și de departe cel mai în formă fotbalist român din campionatul intern, selecționerul a primit o lovitură direct în creștetul capului, după ce clujenii au anunțat că atacantul s-a accidentat la antrenamentul de vineri, de dinaintea meciului cu Viitorul, scor 1-0, care a avut loc sâmbătă. Și în cazul lui ”Țucu-gol” e vorba tot de o accidentare la coapsă, iar perioada de indisponibilitate este de aproximativ o lună. În locul fotbalistului născut la Arad, Cosmin Contra l-a convocat la naționala mare pe atacantul celor de la Rapid Viena, Andrei Ivan, de la tineret.

Nu doar în atac are probleme naționala noastră, ci și în apărare. Primul s-a ”rupt” Vlad Chiricheș, unul dintre cei mai ghinioniști români din ultimele 12 luni. Abia revenit în activitate după 6 luni de pauză, el s-a accidentat la mușchi în timpul meciului din Liga Europa cu Salzburg, de joi, și va rata meciurile naționalei. ”Este o lovitură destul de grea pentru echiipa naţională. Revenise bine, a jucat în celălalt meci 56 de minute şi foarte bine, iar joi, când trebuia să joace 90 de minute, a simţit ceva la muşchi şi din ce am vorbit ieri cu el şi a discutat şi doctorul, se pare că e o leziune musculară şi e clar că în cele două meciuri nu-l vom avea”, a spus Contra la ProX.

Ca și cum toate astea nu ar fi fost de ajuns, ieri selecționerul a mai primit o veste proastă: portarul Ciprian Tătăruşanu a acuzat şi el probleme medicale şi a ratat meciul din weekend al echipei sale de club, FC Nantes. Totuşi, goalkeeper-ul va veni în România, unde va fi consultat și în funcție de diagnosticul medicilor se va stabili dacă va putea fi folosit sau nu în poarta naționalei la „dubla“ cu Suedia şi cu Feroe.

România se află în grupa F din care mai fac parte Norvegia, Spania şi Malta. Primele două clasate vor obţine calificarea la Campionatul European. Primele două jocuri ale ”tricolorilor” în preliminarii vor avea loc împotriva Suediei, în deplasare, la 23 martie, de la ora 19.00, şi contra selecționatei Insulelor Feroe, la Cluj-Napoca, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, la 26 martie, de la ora 21.45.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net