Contra, debut cu succes pe banca lui Dinamo: "Nu mă aşteptam să fie aşa de greu"

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra
Cosmin Contra

Cosmin Contra a disputat primul său meci ca antrenor al roş-albilor. Dinamo s-a impus cu 1-0 în faţa celor de la Botoşani, însă tehnicianul a anunţat că abia în repriza a doua a jocului, elevii săi au evoluat aproape de cerinţele sale.

"A fost un meci foarte greu, nu mă aşteptam. Botoşaniul este o echipă foarte bună, l-am felicitat pe Leo Grozavu. Nu mă aşteptam să ne creeze atâtea probleme, au făcut un presing agresiv. Au profitat de necesitatea noastră de a câştiga şi de moralul jucătorilor. Ne-a costat foarte mult să ajungem în faţa porţii. La pauză am avut o discuţie cu jucătorii şi am încercat să-i liniştesc. După pauză a fost o altă echipă, a fost Dinamo aşa cum vreau eu să arate, chiar dacă după 1-0 am făcut multe greşeli pe care vreau să le excludem. M-a surprins agresivitatea Botoşaniului. Sunt fericit pentru jucători şi suporteri şi pentru că Dinamo rămâne în cursă şi vom lupta până la capăt chiar dacă mulţi nu ne dau şanse. Acum mă gândesc doar la meciul cu Craiova pentru că nu avem timp şi avem nevoie să arătăm altfel la acest meci. Cine face un pas greşit rămâne afară şi dacă vom câştiga sâmbătă, mai avem o finală de jucat. Acum, cel mai greu meci este cu Craiova", a spus Contra.

Dedicaţii pentru familie şi Andone

Tehnicianul a dedicat victoria suporterilor, familiei şi fostului antrenor Ioan Andone: "E clar că am avut emoţii în situaţia în care ne aflăm, pentru că sunt trei finale pentru noi. Această victorie cred că poate linişti jucătorii. E important că ne menţinem şanse pentru play-off. E un consum mare şi pentru mine, deoarece sunt trei finale şi trebuie să le redai încrederea jucătorilor. E presiune mare şi pe ei şi unii nu sunt pregătiţi de asta, se vede în jocul lor. Sper ca această victorie să le ia această presiune. Am făcut unele greşeli care puteau să ne coste. Vreau să dedic această victorie suporterilor, pentru că au venit să ne susţină, familiei, care se află la Madrid şi pe care am părăsit-o iarăşi, şi lui nea Ando".

Apoi, a continuat analiza jocului: "E departe de ceea ce îmi doresc eu ca antrenor. Trebuie să muncim foarte mult, trebuie să eliminăm aceste greşeli pe care le facem, deoarece vin echipe cu atacanţi mai buni. Văd că s-a schimbat atitudinea jucătorilor, văd că îşi doresc mai mult, dar avem mult de muncă. Sper ca şi meciul cu Craiova să-l jucăm tot aici, eu aşa am cerut când am venit ca aceste două meciuri să le jucăm pe Arena Naţională.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net