"Copiii" României, trimişi la tăiere

Ultima actualizare:

    Nemţii marchează un nou gol în poarta românilorFoto: Gulliver/ GettyImages
Nemţii marchează un nou gol în poarta românilorFoto: Gulliver/ GettyImages

Ruşinea rezultatelor catastrofale cu Germania şi Anglia n-o poate spăla nimeni. Federaţia se agaţă însă de faptul că în meciurile respective jucătorii noştri au avut de suportat handicapul vârstei.

Noii selecţioneri de la loturile de juniori şi-au făcut singuri viaţa grea. Cu scopul de a pregăti cât mai bine următoarele preliminarii, naţionala Under 21 a sacrificat meciul fără miză cu Germania. Cum şansele de calificare la Euro 2015 erau nule, Viorel Moldovan a selecţionat jucătorii eligibili pentru Euro 2017, adică cei născuţi după 1 ianuarie 1994. Comparativ, nemţii au avut în teren fotbalişti născuţi în 1992, astfel că până la dezastru n-a fost decât un pas. Masacrul (8-0) de la Magdeburg i-a stricat CV-ul lui Moldovan, care venea după două victorii importante, cu Italia şi Muntenegru. „Sincer, aş vrea să mă ascund. Mă rugam să se termine cât mai repede meciul. E o lecţie severă”, a spus selecţionerul.

Cu câteva zile înainte, la U19, puştii antrenaţi de Doru Isac au fost surclasaţi într-un amical de Anglia cu 6-0, având în faţă naţionala U20 a britanicilor. „FRF îşi cere scuze fanilor pentru aceste eşecuri. Folosirea unor generaţii de fotbalişti cu un an mai tânără a fost un risc asumat”, a fost reacţia FRF. 

Am ratat şi Jocurile Olimpice

La ora de start a meciului cu Germania, România era deja eliminată din cursa pentru Euro 2015, rezultatele din celelalte grupe scoţând echipa lui Moldovan din calculele pentru accesul la baraj. Competiţia de anul viitor din Cehia va oferi şi cele patru reprezentante ale Europei la turneul de fotbal de la Olimpiada de la Rio din 2016. Ultima prezenţă a fotbaliştilor români la Jocurile Olimpice s-a produs în urmă cu 50 de ani, în 1964, la Tokyo.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net