Copos, înjurat tot meciul de fanii Rapidului!

Ultima actualizare:

    Finanţatorul echipei  n-a fost la meci
Finanţatorul echipei n-a fost la meci

Demiterea lui Ioan Ovidiu Sabău şi accederea în sferturile Cupei României trebuiau să liniştească apele în Giuleşti, dar n-a fost aşa. Echipa joacă prost, iar sub această mască, fanii au pornit un război de gherilă cu patronul George Copos. Miza pare, de fapt, numirea ca antrenor principal a lui Marius Şumudică, un tehnician mai aproape de sufletul şi interesele galeriei, dar antipatizat de patron. Asta deşi în acest moment, pe banca Rapidului stă un rapidist cel puţin la fel de mare, Marian Rada.

"Podul de piatră s-a dărâmat / A venit apa şi l-a luat / Vom face altul şi mai frumos / Să-ţi dăm la .... George Copos!".

Asta s-a auzit marţi seara pe Giuleşti 90 de minute plus cinci de prelungire dictate de arbitru, difersificate din când în când cu sloganul: „George Copos, ăsta eşti, trădătorul din Giuleşti".

N-a contat că Rapid juca un meci important în Cupa României, că toată lumea era obişnuită cu altfel de atitudine din partea „frumoşilor nebuni ai Giuleştiului" sau că se riscă o nouă dramă, eliminarea în faţa unei echipe de Liga a II-a.

George Copos n-a fost la meci să audă pe viu dedicaţiile galeriei, dar jucătorii au fost şi, coincidenţă sau nu, au fost afectaţi. Jocul a fost execrabil, Tulcea a dominat de multe ori Rapidul, care s-a calificat graţie a două autogoluri înscrise în prima repriză. La final, toată lumea a recunoscut scindarea din Giuleşti şi a acuzat-o.

Antrenorul Marian Rada a declarat că nu înţelege depăratea fanilor de echipă, iar preşedintele Constantin Zotta că şi jucătorii sunt împărţiţi în mai multe tabere, în vestiar.

„A fost o atmosferă ciudată şi un meci ciudat. În Giuleşti aveam suporteri care ne-au obişnuit să ne încurajeze tot timpul, aşa că jucătorii au reacţionat negativ. Bine că am câştigat. Sunt convins că suporterii se vor întoarce alături de noi, eu îi înţeleg foarte bine. Am pierdut cu Steaua, am pierdut cu Dinamo, e normal să fie supăraţi. Am auzit şi eu că se vrea impunerea lui Şumudică. Poate să vină oricine, eu nu ţin de scaun, am fost şi director de competiţii, nu contează. Dacă vine altcineva sper să fie un rapidist adevărat, cu chef de muncă", a declarat Marian Rada.

"Traversăm o perioadă foarte grea, practic, o echipă de Divizia B ne-a dominat în repriza a doua. Fanii au tot dreptul să scandeze ce vor. Nu cred că se mai gândeşte nimeni la campionat în acest moment. Noi suntem o specialistă a Cupei, poate tradiţia îşi va spune cuvântul încă o dată", a declarat şi Daniel Pancu.

"Să nu ne facem că nu înţelegem izbucnirea lui Şumudică şi metodele prin care vrea să se impună ca variantă de luat în seamă pentru banca tehnică a Rapidului.El a avut şansa lui şi nu înţeleg de ce îi „refuză" lui Marian Rada dreptul de a i se întoarce un serviciu după ce a dus, în două rânduri, echipa în cupele europene şi de fiecare dată a fost schimbat? Dacă, aşa cum face "Şumi" acum, Rada ar fi ieşit public să-l facă „zob" la începutul mandatului lui din 2010, când luase doar cinci puncte în primele patru meciuri şi, la fel, pierduse cu Dinamo, ce ar fi spus atunci?", a afirmat Constantin Zotta.

Şumudică nu e dorit de patron

Deşi lucrurile par să nu mai aibă o soluţie la Rapid, totul s-ar putea rezolva foarte simplu dacă George Copos ar asculta doleanţa fanilor şi l-ar numi pe Marius Şumudică antrenor.

Patronul nu mai vrea însă să audă de fostul atacant, pe care nu l-a luat niciodată în calcul. Şi prima dată, Şumudică a avut foarte mare noroc să ajungă la Rapid pentru că l-a adus şi a garantat pentru el, în lipsă de alte soluţii, Dinu Gheorghe, fostul preşedinte.

În acest moment, în toate sferele de influenţă ale clubului se dau lupte pentru convingerea sau forţarea mâinii lui George Copos, dar acesta pare de neînduplecat. N-a spus-o personal, dar şi-a făcut publice intenţiile prin portavocile sale, Ioan Taban şi Constantin Zotta.

„Marius Şumudică n-a fost nici o secundă o soluţie pentru noi", a spus preşedintele CA, Taban, completat de „executivul" Zotta: „Marian Rada este un mare rapidist şi nu cred că trebuia dat afară ultima dată. El rămâne principal cel puţin până la vară". Chiar dacă Marius Şumudică a preferat să refuze o ofertă de la Astra Giurgiu, tocmai pentru a aştepta chemarea s-a în Giuleşti, acest lucru poate să nu mai vină niciodată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net