Cornel Dinu: "Am constatat pe viu că grecii trăiesc numai din învârteli şi din mare"

Ultima actualizare:

    Cornel Dinu
Cornel Dinu

Oficialul dinamovist şi fost selecţioner, Cornel Dinu, a analizat barajul cu Grecia pentru calificarea la Mondialul din Brazilia. "Dubla" cu grecii va avea loc la data de 15 şi 19 noiembrie.

"Am constatat pe viu că grecii trăiesc numai din învârteli şi din mare. Din punctul ăsta de vedere sunt un popor extraordinar, nu întâmplător au făcut o mare parte din civilizaţia lumii. Lucrul acesta l-am constatat şi în joc. Au un fler al jocului în sensul de a simţi momentul când pot să treacă pe lângă tine şi să te înşele apropiindu-şi victoria, asta, bineînţeles, şi când zeii le sunt favorabili.

E greu cu grecii, pentru că au o echipa cu experienţă, pragmatică, datele sunt incontestabile din acest punct de vedere. Au un antrenor cu rezultate deosebite şi continuă realismul lui Rehhagel. Şi au acest fler în care, dintr-o fază care nu spune nimic, pot scoate un rezultat pe care îl pot menţine până la capăt. Grecia are un joc organizat, care nu străluceşte în ceea ce priveşte jocul ofensiv, dar este o echipă cu experienţă şi nu contează pe ce teren se joacă. Vor juca la fel de realist şi pragmatic şi dacă vor avea ocazii.

Poate este mai vulnerabilă zona centrală a apărării lor, dar este doar un avantaj aparent. Sunt două jocuri pe care grecii, la media lor de vârstă – 29 de ani, care este propice performanţei – vor juca pentru calificare şi sunt necruţători când joacă sub steagul elen”, a spus Dinu la Sport Total fm.

"Noi credem că l-am prins pe Dumnezeu de picior, dar să nu uităm că Dumnezeu are două picioare. Există o vorbă: «Teme-te de greci şi când ţi se pare că sunt un dar», ca să parafrez. Să nu fie celebrul cal troian"

Cornel Dinu, administrator - delegat Dinamo

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net