Oficialul dinamovist Cornel Dinu a criticat selecţia făcută de Christoph Daum, dar şi jocul naţionalei.


"Naţionala este o combinaţie între cedarea Basarabiei şi întoarcerea armelor. Este o formulă de echipă învinsă deja. Bineînţeles, suntem şi într-un con de umbră în ceea ce priveşte un jucător de valoare pe care să te bazezi. După părere mea, diferenţa de valoare este netă în favoarea polonezilor. Eu n-aş fi văzut această combinaţie de apărare.

Dacă Dragoş Grigore, care joacă într-un campionat de cămile, a ajuns căpitanul naţionalei române, este grav. Este imposibil ca Grigore, care este un jucător modest, împreună cu Chiricheş să poată să blocheze atacurile Poloniei. Eu sunt mai pretenţios, pentru că am jucat stoper. Doar un miracol ne-ar putea face să avem un rezultat pozitiv. După părere mea, indiferent de situaţie, Tamaş nu trebuie să lipsească din această echipă", a declarat Cornel Dinu la DigiSport.

El susţine că Vătăjelu ar fi trebuit să fie titular la naţională: "Apoi, nu văd de ce l-ai folosi pe Toşca pe partea stângă, când ai soluţii acolo. Am văzut că Daum merge pe la meciuri... dar mulţi văd, puţin pricep. Ar fi trebuit să joace cu Vătăjelu, care este cel mai bun fundaş stânga. Este părerea mea.De la mijloc în sus... am rezerve în continuare. Jucătorul care ar fi fost indicat este Keşeru, după părerea mea. Stanciu şi Marin sunt câştiguri sigure pentru fotbalul internaţional. Şi, la un anumit nivel, chiar şi Chipciu".

"Daum este un antrenor neamţ, un antrenor căruia din puncte de vedere al profesionalismului nu i se pot reproşa lucruri. Dar cred că este un antrenor bun de club, aşa cum a demonstrat, de naţională. Selecţioner este cu totul altceva. Dacă ne califică la Mondial, să-i dea Dumnezeu sănătate, înseamnă că a reuşit nişte formule pe care noi probabil nu le-am văzut. Dar totuşi este destul de greu, aproape imposibil. Să facem un egal cu Polonia este aproape un miracol”, a încheiat "Mister".

 

 
 
Loading...