Coşmar nordic în familia Hagi. Ianis, "inexistent" în meciul cu Suedia

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi n-a impresionat în meciul cu Suedia
Ianis Hagi n-a impresionat în meciul cu Suedia

La fel ca tatăl său Gică, tânărul Ianis va fi marcat pentru totdeauna de un meci contra Suediei.

La prima apariţie importantă în tricoul naţionalei mari, Ianis n-a rupt gura târgului şi a fost aspru criticat. De Suedia se leagă aşadar a doua mare dezamăgire din familia Hagi, după cea din 1994 de la Mondialul american.

După 25 de ani de la dureroasa eliminare suferită de „Generaţia de Aur” în sferturile CM, suedezii ne-au mai bătut o dată (2-1), punându-se din nou în calea fericirii lui Hagi.

De această dată, nu Gică a avut de suferit în mod direct, ci fiul său Ianis, în vârstă de doar 20 de ani. La Stockholm, mijlocaşul Viitorului a bifat a doua sa prezenţă la naţionala de seniori, însă acesta a fost primul test adevărat. Debutul absolut a fost în toamnă, la un 3-0 cu Lituania în Liga Naţiunilor, dar toată lumea a aşteptat să vadă valoarea lui Ianis în confruntarea cu Suedia. „De ce să nu joace? N-a fost luat să care mingile!”, avertiza Gică Hagi înainte de meci, dându-i de înţeles lui Cosmin Contra că ar fi bine să-l bage pe Ianis.

Poate şi de teama unui nou conflict de idei cu seniorul Hagi, selecţionerul s-a conformat şi a făcut o schimbare controversată la mijlocul reprizei secunde. În condiţiile în care România forţa egalarea, „Guriţă” a renunţat la un vârf, George Puşcaş, introducându-l în joc pe mijlocaşul Ianis Hagi. „George nu mai putea, nu mai avea energie şi mi-a cerut să-l schimb. Am decis să-l introduc pe Ianis, pe care îl ştim cu toţii şi care putea aduce un plus la fazele fixe”, s-a justificat la final Cosmin Contra. În jumătatea de oră pe care a avut-o la dispoziţie, Ianis s-a remarcat doar prin determinare şi printr-un cartonaş galben, fără să facă diferenţa pe faza de atac. În afară de criticile primite din ţară, care pot fi considerate subiective, juniorul Hagi a fost taxat şi de presa internaţională. „Fiul miticului jucător al lui Barcelona şi al lui Real Madrid a fost inexistent”, a scris cotidianul spaniol Marca, semn că evoluţia palidă a lui Ianis Hagi s-a văzut în întreaga lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net