Coşmar românesc în Liga Europa

Ultima actualizare:

    Lucescu a fost  eliminat în  ultimul minut
Lucescu a fost eliminat în ultimul minut

Puţini români s-au bucurat joi seară, 23 februarie, în manşa retur a 16-imilor Ligii Europa. Pe lângă jucătorii Astrei, eliminaţi la Genk, am avut parte şi de alte episoade triste pentru compatrioţii noştri.

Astfel, antrenorul Mircea Lucescu a trăit una dintre cele mai dureroase finaluri de meci din îndelungata sa carieră. După 0-2 la Bruxelles, Zenit-ul lui „Il Luce” a condus cu 3-0 la Sankt-Petersburg, dar Anderlecht a marcat în ultimul minut la una dintre rarele sale acţiuni periculoase, belgienii calificându-se mai departe graţie golului în plus marcat în deplasare.

“Încă nu-mi revin după eliminare. Mă supără, mă doare. Echipa mea era calificată la 3-0, Anderlecht n-a avut absolut nimic. E un moment neplăcut, e păcat”, a mărturisit Lucescu. 

Amărăciune a fost şi la Florenţa, în Italia, acolo unde Ciprian Tătăruşanu şi colegii săi au dat cu piciorul unui avantaj de 3-0 la general, după modelul dublei dintre Steaua şi Middlesbrough din 2006. Cu portarul român între buturi, Fiorentina a luat patru goluri într-un sfert de oră şi a ratat incredibil calificarea în favoarea nemţilor de la Mönchengladbach. Moţi, Keşeru (ambii cu Ludogoreţ), Rusescu (Osmanlispor), Hoban (Hapoel Beer Sheva) şi Vătăjelu (Sparta Praga) au fost ceilalţi jucători români care s-au oprit în faza 16-imilor.

Noroc pentru Stanciu şi Chipciu, infern pentru Prepeliţă

simeon stalpnicul png

Calificaţi miraculos cu Anderlecht, cei doi foşti stelişti se pot gândi deja la faza sferturilor de finală. Ieri, la tragerea la sorţi a optimilor, gruparea din Bruxelles a fost împerecheată cu una dintre cele mai accesibile adversare, APOEL Nicosia din Cipru. Dacă Stanciu şi Chipciu au avut noroc, al treilea român rămas în competiţie, Andrei Prepeliţă (FC Rostov), se află la polul opus, ruşii urmând să joace două meciuri infernale împotriva „diavolilor” de la Manchester United.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net