Coșmarul lui Adrian Stoian ia sfârșit în weekend

Ultima actualizare:

    Adrian Stoian a jucat doar 51 de minute la FCSB, cu Dunărea CălărașiFOTO: Sportpictures.eu
Adrian Stoian a jucat doar 51 de minute la FCSB, cu Dunărea CălărașiFOTO: Sportpictures.eu

Venit în iarnă la FCSB din postura de titular la Crotone, în Serie B, Adrian Stoian trăiește coșmarul vieții la echipa patronată de Gigi Becali. El nu a jucat decât 51 de minute în primul meci al sezonului, iar acum nici pe lista de rezerve nu se regăsește. El ar putea avea o nouă șansă la finalul săptămânii, în meciul cu FC Voluntari.

În vârstă de 28 de ani, pe care i-a împlinit pe 11 februarie, Adrian Stoian nici nu s-ar fi gândit vreodată că va trece prin așa ceva după doar un meci la FCSB. De fapt, nici măcar nu a fost vorba de o partidă întreagă, pentru că a apucat să joace doar 51 de minute, după care a fost înlocuit de Mihai Teja, spre marea bucurie a lui Gigi Becali. Din fața televizorului, patronul echipei a realizat în doar o repriză și 6 minute că toți antrenorii care l-au trimis în teren în cele peste 200 de meciuri din primele două ligi din Italia, habar n-aveau de fotbal: ”Eu o să vă spun de ce nu mi-a plăcut Stoian, ca să nu mai zică lumea nu știu ce. Noi am luat, și toată lumea l-a lăudat, un mijlocaș central. Un mijlocaș central care trebuie să verticalizeze, să joace în față. Dacă fugi de joc și pasezi numai în spate...”, a declarat Gigi Becali la ProX. Așa că în ultimele două meciuri nici nu a mai apărut pe foaia de joc, un lucru de neînțeles pentru toți specialiștii. Pentru că, dacă ne uităm în trecut, vedem că jucătorul cotat la 1,2 milioane de euro de cei de la transfermarkt, nu a mai pățit niciodată așa ceva în carieră. Și a jucat la ceva echipe. În Serie A a evoluat pentru Crotone, Chievo, Genoa și AS Roma, strângând nu mai puțin de 95 de meciuri, în care a marcat 8 goluri și și-a trecut în cont 11 pase decisive. În Serie B, a jucat 116 partide, la Crotone, Bari și Pescara, reușind 12 goluri și tot atâtea pase decisive.

Ei bine, pentru un asemenea jucător, prima experiență în România (el a plecat în Italia încă de când era jucător) este până acum una terifiantă. Și probabil că regretul este imens, având în vedere că a ales pe FCSB în dauna unor echipe din Serie B: “Nu am avut ocazia să joc până acum în România, voi descoperi pe parcurs. Din Liga I nu am mai avut nicio ofertă dar am mai avut câteva oferte din Serie B şi am preferat să vin aici. Ne-am înţeles imediat şi asta m-a făcut să înţeleg că oamenii au încredere în mine şi de asta vreau să ajut şi să le răsplătesc încrederea pe care mi-au arătat-o”, spunea Stoian la prezentarea oficială. Acum, probabil că regretă, dar e prea târziu, chiar dacă, dacă ar fi să ne luăm după declarațiile aceluiași patron-antrenor, în viitorul apropiat jucătorul va fi din nou încercat. Iar meciul cu Voluntari, din weekend, e cea mai bună ocazie: ”Nu l-am luat pe Stoian să îl ținem în tribună. Trebuie să îl vedem. Cred că Teja îl va băga să joace, să văd și eu ce am luat. Cu Voluntariul, probabil, îl veți vedea”, a spus Becali la Digi Sport. Va fi sfârșitul sau continuarea coșmarului celui care are și două meciuri în naționala României?

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net