Cosmin Contra, pus pe liber de chinezi

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra a rezistat şapte luni în campionatul ChineiFoto: Guliver/GettyImages
Cosmin Contra a rezistat şapte luni în campionatul ChineiFoto: Guliver/GettyImages

Cosmin Contra a rezistat doar şapte luni în China, şefii asiaticilor fiind nemulţumiţi că în ultimele 13 etape ”Guriţă” a obţinut doar o victorie. Românul nu va pleca cu mâna goală, ci va lua câteva sute de mii de euro din contractul ce se întindea pe doi ani şi-i asigura patru milioane de euro.

Cosmin Contra a fost convins de conducătorii lui Getafe să plece în decembrie anul trecut, spaniolii fiind încântaţi că vor încasa pentru cedarea antrenorului 1.5 milioane de euro. I-au promis că-l vor readuce la echipă în viitor şi-n plus românul nu s-a lăsat foarte greu convins când a văzut oferta de milioane a chinezilor. Avea ca obiectiv câştigarea a cât mai multor trofee şi i s-a promis un bonus de 500.000 de euro dacă îşi îndeplinea planul. Însă, treptat echipa a ajuns să nu învingă în nicio partidă.

Acum e pe locul 11 din 16, la doar trei puncte distanţă de zona retrogradării, bilanţul cu Contra pe banca tehnică fiind: 9 victorii, 7 remize şi 13 eşecuri. În aceste condiţii, miercuri (22 iulie), antrenorul a fost informat că se renunţă la el şi după câteva discuţii mai aprinse referitoare la plata unor compensaţii, s-a ajuns la o despărţire amiabilă.

“Cosmin nu mai vrea să continue la echipă, mai ales cum s-au pierdut ultimele meciuri. Am făcut totul pentru a realiza performanţă, dar fotbalul de aici nu se compară cu cel european, ca mentalitate, dorinţă…”, a găsit scuze Marius Nicolae, team-managerul adus la Guangzhou de Contra, cei doi cunoscându-se de pe vremea când ambii erau la Petrolul.

Acum, formaţia chineză e pregătită de Li Bang, cel care a fost secundul românului, misiunea sa fiind menţinerea echipei în prima ligă. În China mai sunt patru români, un antrenor: Dan Petrescu, şi jucătorii Marius Constantin, Cristi Tănase şi Eric Bicfalvi, dar nici situaţia cluburilor lor nu e stabilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net