Cosmin Olăroiu a ieșit din „hibernare”. Echipa antrenorului român se pregătește normal

Ultima actualizare:

    Jucătorii lui Olăroiu, înapoi la antrenamente
Jucătorii lui Olăroiu, înapoi la antrenamente

Aflat încă în izolare după întoarcerea din România, Cosmin Olăroiu poate spune că a învins criza creată de pandemia de coronavirus, jucătorii săi intrând în pregătire centralizată pentru startul sezonului 2020.

China, prima țară afectată de Covid-19, începe să-și revină la normalitate, iar fotbalul nu face excepție. Chiar dacă nu e încă oficial, campionatul ar trebui să debuteze la 18 aprilie, în țara asiatică aplicându-se sistemul competițional primăvară – toamnă. Printre cei implicați în Superliga chineză se numără și Cosmin Olăroiu, antrenor din 2018 la echipa Jiangsu Suning, club din orașul Nanjing (la peste 500 de kilometri de zona roșie de la Wuhan, acolo de unde a plecat coronavirusul). În perioada epidemică, Oli și jucătorii săi au avut însă parte de un cantonament prelungit în Emirate, la Dubai, astfel că au fost feriți de temuta boală.

Zilele trecute, pe contul de Twitter al celor de la Jiangsu Suning au apărut și primele fotografii de la centrul de antrenamente. Deocamdată, s-au prezentat doar fotbaliștii chinezi care au depășit perioada de carantină impusă la revenirea în țară. N-a fost și cazul celor cinci jucători străini din lot, dar și a antrenorului Cosmin Olăroiu, aceștia fiind așteptați abia în cursul săptămânii viitoare, după ce vor împlini și ei cele 14 zile de izolare impuse de lege. Efectele coronavirusului n-au dispărut însă în totalitate, putându-se vedea cum fotbaliștii intră cu măști în baza de pregătire și sunt dezinfectați.

Dacă sezonul fotbalistic în China va începe la 18 aprilie, așa cum e prevăzut, atunci echipa lui Olăroiu va juca în deplasare cu Guangzhou Evergrande, nimeni alta decât campioana din 2019. Pentru Olăroiu va fi un meci special, cu atât mai mult cu cât îl va avea ca adversar pe tehnicianul Fabio Cannavaro, fostul său asistent în perioada petrecută în Emirate, la Al-Ahli. Cu Olăroiu la timonă, Jiangsu Suning a fost pe locul cinci în 2018 și pe patru anul trecut, obiectivul impus românului în stagiunea care vine fiind câștigarea titlului.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net