Costea, star în Emirate

Ultima actualizare:

    Costea a jucat ultima dată în Liga 1 la VoluntariFoto: Sportpictures.eu
Costea a jucat ultima dată în Liga 1 la VoluntariFoto: Sportpictures.eu

Pentru Mihai Costea, transferul în Emiratele Arabe Unite a reprezentat o adevărată gură de oxigen. Ajuns la 27 de ani, fostul atacant al Stelei este vedeta echipei sale, Al Ittihad Kalba.

Transferul lui Mihai Costea în liga a doua a campionatului din Emirate a surprins pe toată lumea, dar se pare că fotbalistul a luat decizia cea mai bună. A marcat 7 goluri în patru meciuri disputate pentru Al Ittihad Kalba, ultimele două în victoria cu 2-1 obţinută în faţa formaţiei Al Urooba.

Cel mai mic dintre fraţii Costea a vorbit pentru DigiSport despre decizia de a pleca în Emirate: „Pot spune că mi-am recăpătat pofta de a juca fotbal.  Mă felicit pentru alegerea făcută. După o perioadă de aproape trei ani în care am jucat foarte puţin sau deloc, acum mă simt ca la 19-20 de ani, când am debutat şi imi ieşea aproape totul. Am fost primit foarte bine aici iar acum, după aceste victorii, lumea este foarte fericită, inclusiv eu. Consider că este un moment important, de cotitură în cariera mea. În vară fac 28 de ani, dar simt că mai am un cuvânt de spus în fotbal. Poate aşa a vrut Dumnezeu, să merg departe de casă şi să am şi eu o şansă”, a spus Costea. 

Chiar dacă evoluează în ligi diferite, românii nu pot sta departe unii de alţii, astfel că, firesc, Mihai Costea s-a întâlnit şi cu antrenorul Cosmin Olăroiu, care este lider în prima ligă. „Am purtat o discuţie cu dânsul, mi-a dat multe sfaturi preţioase care mi-au fost de ajutor până acum şi mi-a zis că mă aşteaptă în prima ligă”, a recunoscut atacantul. El nu e singur acolo, căci a găsit, tocmai în Emirate, nişte prieteni din Vâlcea! „Ei m-au ajutat foarte mult în această lună şi jumătate. Petrec mult timp cu ei, atunci când nu sunt angrenat la antrenamente şi meciuri”, a mai spus Costea în interviul acordat pentru DigiSport. 

Aşa cum se întâmplă de obicei, şi Costea a comparat campionatul în care evoluează cu prima ligă de la noi. „Ca să fiu sincer, echipele care se bat acum la promovare, cred că ar sta liniştite în prima ligă la noi. Sunt sigur că vom promova”, a mai spus fotbalistul.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net