Costi Nica «s-a făcut» italian

Ultima actualizare:

"Când am plecat din ţară mă gândeam că o să dureze până mă acomodez, dar nu a fost deloc aşa. Am găsit nişte băieţi de treabă şi mulţi sunt de seama mea", a spus Nica, fiind avantajat că vorbeşte italiana. "Înţelegeam de când era Dario Bonetti antrenor la Dinamo, el ne dădea indicaţiile în italiană. Acum, colegii mi-au zis că nu se aşteptau să le cunosc limba, dar mai am până să o vorbesc perfect", a explicat fundaşul care a bifat deja mai multe jocuri pentru Atalanta. La începutul lunii a venit în ţară, acum e în lotul pentru amicalul cu Slovacia şi când va reveni la club, va primi casă şi maşină.

"Până acum am stat în cantonament, dar când mă întorc o să am un apartament şi posibil o maşină. Cei din club se ocupă de tot", a anunţat jucătorul, care îi va avea alături şi pe cei dragi: „O să vină mama şi sora mea să stea cu mine o săptămână, două sau trei, să-mi ţină de urât şi apoi o să rămână care vrea dintre ele". Până atunci însă, el s-a împrietenit cu bucătarul echipei, un italian care a locuit în România mai mulţi ani.

Nica are 20 de ani şi este crescut, format şi promovat în Liga I de Dinamo. A debutat pentru echipa mare la 5 mai 2012 într-un meci din Liga I contra lui CFR Cluj. Nica a prins un transfer bombă în Serie A după doar două sezoane în prima divizie, mai exact 22 de meciuri, niciun gol marcat. Fundaşul dreapta are şi şase selecţii la echipa naţională a României Sub 19 ani.

Dario Bonetti l-a «transferat» în Serie A

Costi Nica a povestit cum l-a ajutat fostul tehnician al „câinilor", Dario Bonetti, să ajungă în Serie A: "Dânsul m-a promovat, datorită lui sunt acum la Atalanta şi dacă mai rămânea la Dinamo le creştea cota multora, iar clubul putea să vândă mai mulţi jucători pe milioane de euro. Când am ajuns în Italia am vorbit la telefon şi a rămas să ne vedem cu toţi, şi cu Alexe. I-am mulţumit pentru tot şi cred că şi Marius a făcut la fel fiindcă tot dânsul l-a promovat".

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net