Craiova - FCSB, derby cu „argintul” pe masă. Calculele complete

Ultima actualizare:

    Craiova şi FCSB, în luptă directă pentru locul 2
Craiova şi FCSB, în luptă directă pentru locul 2

Cum CFR Cluj pare să-şi fi asigurat titlul, meciul Craiova – FCSB de duminică va stabili în mare măsură vicecampioana Ligii I.

Roş-albaştrii de la FCSB au numai trei puncte peste CSU Craiova în clasamentul play-off-ului, astfel că ar putea coborî pe ultima treaptă a podiumului în cazul unui eşec pe „Oblemenco”.

Oltenii ar fi dorit ca meciul de duminică seară să fie decisiv în bătălia pentru câştigarea campionatului, dar n-a fost să fie. În condiţiile în care CFR Cluj e desprinsă în fruntea ierarhiei, Craiova are doar şansa de a termina sezonul pe locul secund, în faţa FCSB-ului. Cu o victorie, echipa antrenată de Corneliu Papură va ajunge la egalitate de puncte cu gruparea lui Gigi Becali, cu două etape rămase de disputat. La final, în cazul în care egalitatea va persista, departajarea se va face în funcţie de rezultatele directe din play-off. FCSB s-a impus în turul de pe Arena Naţională cu 3-2, astfel că un succes la două goluri sau unul la limită, dar cu puţine reuşite (1-0 sau 2-1) va fi în avantajul „leilor” din Bănie.

Dacă CSU Craiova se va impune la scorul dorit, atunci şansele de a se menţine pe locul doi cresc considerabil. Asta pentru că CFR Cluj îşi poate asigura matematic titlul încă de luni, cu un egal la Giurgiu, caz în care ardelenii nu vor mai forţa în duelul de acasă cu Craiova de sâmbăta viitoare. Oltenii vor avea un meci relativ uşor şi în ultima rundă, pe teren propriu cu Viitorul, contra unei formaţii care se va menaja în vederea finalei de Cupă. În ceea ce o priveşte pe FCSB, echipa lui Mihai Teja îşi poate sezuriza argintul cu o victorie şi va spera până la capăt într-un pas greşit al CFR-ului. De menţionat faptul că o remiză în derby-ul de la Craiova lasă şansa trupei lui Dan Petrescu să încheie definitiv conturile cu trei puncte luate în partida cu Astra.

Există încă posibilitatea ca CSU Craiova să rateze calificarea în preliminariile Ligii Europa. E un scenariu negru în care oltenii ar termina pe locul patru în clasament (depăşiţi pe ultima sută de metri de Viitorul), iar Astra Giurgiu ar câştiga la 25 mai finala Cupei României contra echipei lui Gică Hagi. Emoţiile craiovenilor ar dispărea însă în cazul unei victorii în confruntarea de duminică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Costel Corduneanu FB jpg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net