Craiova l-a furat pe Andrei Cristea FCSB-ului

Ultima actualizare:

    Oltenii au profitat de indecizia vicecampioanei şi l-au adjudecat pe atacantul Iaşiului, Andrei Cristea, până în 2020FOTO: Sportpictures.eu
Oltenii au profitat de indecizia vicecampioanei şi l-au adjudecat pe atacantul Iaşiului, Andrei Cristea, până în 2020FOTO: Sportpictures.eu

Andrei Cristea părea un jucător apus, dar la 34 de ani moldoveanul refuză să se predea. Beneficiind de lipsa unor accidentări grave şi cu o condiţie fizică de invidiat, acesta a fost în 2018 unul dintre cei mai buni jucători români din Liga 1. „Copoul” nu i-a oferit însă perspectiva cupelor europene şi acesta a vrut mai mult. A ajuns însă unde nimeni nu se aştepta.

FCSB şi-a manifestat public dorinţa de a-l transfera pe Cristea, marcator a şase goluri în acest sezon, dar schimbarea antrenorului a dat totul peste cap. Lângă sau în locul lui Gnohere nu mai e văzut cu prioritate Andrei, ci Tandia sau Fortes, iar telefoanele dinspre Palat s-au cam rărit. Jucător cu experienţă, Cristea nu a stat însă blocat în sucelile lui Becali şi Teja şi a jucat la două capete. CS U Craiova, şi ea echipă al cărei atac suferă îmbunătăţiri, a intrat pe fir şi chimia olteano-moldovenească a fost mai bună. Astfel, atacantul cu peste 250 de meciuri în Liga 1 n-a ajuns în Capitală, ci în Bănie, unde va sta până în 2020, adică următorul sezon şi jumătate. Iar Cristea nu are niciun gust amar că a ratat Bucureştiul, ba dimpotrivă.

Gardoş şi Burlacu merg în Copou

„Mă bucur că s-a realizat acest transfer, este un pas mare pentru mine. Ajung la o echipă mare, cu pretenţii, care se bate la campionat şi la cupă. Sunt bucuros şi vreau să înscriu multe goluri. „A fost interes din partea celor de la FCSB, au fost nişte discuţii, dar acum este tardiv să mai vorbim despre altă echipă. Sunt cu gândul şi sufletul la Craiova. Mă bucur că oamenii de la Iaşi m-au înţeles şi sper acum să ne îndeplinim obiectivele la Craiova. Craiova a fost clubul cel mai hotărât. Mi s-au părut cei mai corecţi în aceste negocieri şi i-am apreciat foarte mult. Nu vreau să mai vorbesc despre altă echipă, e un capitol închis pentru mine. Nu am niciun regret că nu am ajuns la FCSB”, a declarat fotbalistul după oficializarea mutării. În locul său la Iaşi au ajuns Florin Gardoş şi Andrei Burlacu, în cadrul unui schimb reciproc avantajos. „Ştim de trei săptămâni că Andrei Cristea vine la Craiova. Vrem să avem o colaborare bună cu o echipă dintr-un oraș universitar, care culmea, mai are și culorile noastre. Vrem să ne ajutăm reciproc, Iașiul să poată juca cu șanse reale de a intra în play-off şi noi să luăm titlul”, a declarat Marcel Popescu, preşedintele oltenilor.

Un director vrea să blocheze transferurile din răzbunare

Toate părţile importante s-au înţeles cu privire la schimbul dintre CS U Craiova şi CSMS Iaşi, cu excepţia unui singur om, care vrea să pună beţe în roate. Horia Sabo, directorul general al moldovenilor, este în conflict deschis cu Comitetul Director şi vrea să tranşeze această dispută prin blocarea mutării. Acesta spune că doar el are drept de semnătură pentru transfer şi că în lipsa acesteia actele sunt ilegale. Președintele executiv, Adrian Ambrosie, spune însă că Sabo e un oportunist şi se aşteaptă ca respectivul să cedeze totuşi după ce va obţine ce vrea din acest şantaj.

Ieşenii se ceartă ca orbii, dar preşedintele Adrian Ambrosie garantează că mutarea va rămâne făcută
Ieşenii se ceartă ca orbii, dar preşedintele Adrian Ambrosie garantează că mutarea va rămâne făcută

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net