Craiova, pe urmele lui Liverpool: vrea titlul după aproape 30 de ani

Ultima actualizare:

    Alex Cicâldău a transformat primul penaltyFoto: sportpictures.eu
Alex Cicâldău a transformat primul penaltyFoto: sportpictures.eu

Formația din Bănie este la trei meciuri de un titlu de campioană pe care nu l-a mai câștigat de aproape trei decenii

O singură victorie avea Universitatea Craiova în ultimele 20 de dispute cu FCSB! Acel 2-1 din 21 octombrie 2018, când toată lumea i-a adus un omagiu lui Ilie Balaci decedat cu câteva ore înainte. Iar duminică seara, oltenii au repetat acel succes.Victoria de acum este cu atât mai importantă cu cât gruparea din Bănie face un nou pas spre un titlu de campioană a României pe care nu l-a mai câștigat din 1991. Tocmai de aceea unii fac o comparație cu Liverpool, care a așteptat 30 de ani pentru a triumfa din nou în Premier League. „I-am bătut chiar atunci când trebuia”, a declarat după meci Alex Cicâldău, cel mai în formă  jucător al gazdelor, totodată cel care a transformat primul penalty al disputei. „Mai avem trei finale. Va fi din ce în ce mai greu. Trebuie să uităm acest meci, pentru că dacă vom pierde următorul meci nu realizăm nimic. Era clar că suntem două echipe cu jucători foarte buni. În seara asta a făcut diferenţa atitudinea fiecărei echipe”. 

Bergodi, 5 victorii din tot atâtea posibile

Desemnat antrenor în Bănie atunci când campionatul era întrerupt din cauza pandemiei de COVID-19, Cristiano Bergodi a înregistrat a 5-a victorie din tot atâtea posibile de la reluarea întrecerii. Totodată, italianul repetă succesul pe care l-a înregistrat în fața FCSB astă toamnă, când pregătea pe FC Voluntari. „Era important să câştigăm meciul. Am trecut de acest test de maturitate şi cred eu că, şi dacă au avut una sau două ocazii, noi ne-am comportat bine. Vreau să-i felicit pe băieţi. Sunt mulțumit de ceea ce am văzut. Avem un grup unit şi s-a văzut la sfârşitul meciului”.Cunoscut pentru diplomația lui, Bergodi a evitat să vorbească despre titlu: „Avem încă trei meciuri grele şi luăm meci după meci. Şi la Botoşani mi se pare că a câştigat greu Craiova. Sau niciodată... E o echipă bună Botoşaniul.Îmi place cum joacă. E antrenată bine şi nu ne va fi uşor. Dar, încet-încet, noi căpătăm mai multă încredere. Vom vorbi la sfârşitul campioantului. Acum trebuie să fim cu picioarele pe pământ. Suntem pe un drum bun şi vreau să le mulţumesc tuturor persoanelor care lucrează aici, cu mine".În următoarele trei runde, Craiova pare a fi avantajată și de program, având deplasări la Botoșani și Giurgiu, dar găzduind meciul cu CFR.  În timp ce clujenii vor mai avea o dispută de foc pe terenul lui FCSB. 

Craiova - FCSB 2-1Au marcat: Cicâldău (min. 25, penalty), Nistor (min. 55, din penalty), respectiv Cristea (min. 37)Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (Vătăjelu, 84), Ciosici, Acka, Bancu – Cicâldău, Nistor, Mateiu – Bărbuţ (Baiaram, 72), Koljici, Mihăilă (Gustavo, 89). Antrenor: Cristiano BergodiFCSB: Vlad – Creţu, Cristea, Miron, Panţîru (Pantea,  85) – Moruţan (Vînă, 72), Ov. Popescu, Fl. Tănase – Man, A. Petre (C. Dumitru, 46), Fl. Coman. Antrenor: Bogdan Vintilă.A arbitrat Marcel Bîrsan, asistat de Ciprian Florin Danşa și Mihai Marius Marica

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net