Craiova şi Viitorul îşi pansează rănile în Cupa României. Meciul e joi seară

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi, în duel cu un fotbalist al Craiovei
Ianis Hagi, în duel cu un fotbalist al Craiovei

Ieşite momentan din cursa pentru titlu, Craiova şi Viitorul îşi dispută un loc în finala competiţiei KO.

Pentru a şterge cu buretele sincopele din campionat, atât Craiova cât şi Viitorul au nevoie de un parcurs perfect în Cupa României. „Dubla” din semifinale dintre cele două echipe debutează joi în Bănie cu manşa tur, meciul decisiv fiind programat peste trei săptămâni.

Oltenii antrenaţi de Devis Mangia şi gruparea lui Gică Hagi au pornit cu gânduri mari în play-off-ul Ligii I, dar s-au dezumflat destul de repede. Pentru a se integra cu şanse reale în bătălia pentru titlu, CSU Craiova avea nevoie de un rezultat pozitiv în deplasarea cu FCSB, meci pe care l-au pierdut însă cu 3-2, rămănând la o distanţă mare (7 puncte) de liderul CFR Cluj. Ca urmare, în Bănie se vorbeşte deja despre încă un an de aşteptare în ceea ce priveşte câştigarea campionatului, singura miză rămasă fiind apărarea trofeului Cupei României, cucerit anul trecut. La fel de „rănită” se prezintă joi seară şi Viitorul lui Hagi. Eşecul pe teren propriu cu CFR (0-1) din etapa a doua a play-off-ului a însemnat capitularea constănţenilor în lupta pentru întâietate. S-a văzut asta şi în modul în care Gică Hagi a abordat întâlnirea cu Sepsi de la finalul săptămânii trecute (0-0), ,,Regele” menajând vreo opt titulari în vederea disputei de la Craiova.

4 „directe” în 40 de zile

CSU – Viitorul e prima dintr-o serie de patru confruntări dintre cele două echipe pe care le vom vedea în următoarea lună şi jumătate. În afara returului de Cupă (la 23 aprilie), combatantele de mâine se vor mai întâlni de două ori în play-off, la 13 aprilie la Ovidiu şi la 15 mai, în ultima rundă a campionatului, pe „Oblemenco”. Cum distanţa dintre Craiova şi Viitorul în clasament e de şase puncte, e posibil ca aceste meciuri să stabilească echipa care va completa podiumul Ligii I după CFR şi FCSB.

Craiova şi Viitorul ştiu că cel mai scurt drum spre cupele europene e Cupa României, fără să mai aştepte ordinea finală din campionat. Câştigătoarea competiţiei KO va fi avantajată în ceea ce priveşte intrarea în preliminariile Ligii Europa, urmând să joace direct în turul secund, asta însemnând şi o vacanţă mai mare pentru jucători. Comparativ, celelalte două reprezentante ale Ligii I în Liga Europa (locurile 2 şi 3 în Liga I) vor intra în focurile meciurilor continentale la începutul lunii iulie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net