Cu cine trag oltenii? Craiova lui Mangia face cărțile în bătălia FCSB-CFR

Ultima actualizare:

    Devis Mangia
Devis Mangia

Cu gândul la Cupa României, oltenii pregătesc o rotație a jucătorilor pentru meciurile cu CFR Cluj și FCSB, decisive în lupta pentru titlu.

Duelul FCSB - CFR pentru supremația în play-off are un "arbitru"​ de calibru în ocupanta locului trei, CSU Craiova. Echipa lui Mangia se va concentra pe faza finală a Cupei României, astfel că va fi lipsită de motivație în cele două meciuri cruciale din Liga I, care pot stabili viitoarea campioană.

Cu cine trage Craiova, cu FCSB sau cu CFR? Aceasta e dilema care va da răspunsul în ceea ce privește bătălia pentru titlu. Cu trei etape rămase de disputat, roș-albaștrii lui Dică au două puncte (plus golaveraj superior) peste ardelenii lui Dan Petrescu, iar ambele echipe mai au de jucat cu CSU Craiova. Mai întâi e partida din această seară din Gruia, după care etapa viitoare e programat în Bănie derby-ul cu FCSB. Numai că, între aceste două runde, mai exact miercurea viitoare, craiovenii au un meci infinit mai important, returul semifinalei de Cupă cu FC Botoșani. În tur, oltenii s-au impus cu 5-1, dar calificarea în ultimul act trebuie tranșată pe teren, cu titularii în cea mai bună formă fizică. În aceste condiții, apare o întrebare simplă: pentru ce să-și dea viața pe teren jucătorii Craiovei în disputa din această seară cu CFR Cluj și, apoi, cu FCSB?

Desigur, antrenorul Devis Mangia are toate motivele din lume să-și menajeze numele grele în vederea cuceririi Cupei României, competiție care ar putea aduce primul trofeu la Craiova după 27 de ani. "​Nu vreau ca alții să ne facă nouă socotelile, ce echipă să folosim. Întotdeauna voi apela la cea mai bună echipă sau la care cred eu că este cea mai potrivită. Eu știu cel mai bine acest lucru, nu alții"​, a declarat tehnicianul italian. Din vorbele sale reise clar intenția de a aborda meciul cu CFR Cluj cu mulți jucători de rezervă. "​Mereu le-am spus elevilor mei că jocul următor e cel mai important. Așa fac și acum, trebuie să avem o mentalitate corectă"​, a adăugat Mangia. Antrenorul celor de la CSU știe că nimeni nu-i va ierta la Craiova un eșec în Cupa României, astfel că inevitabil se va concentra mai mult pe meciul de miercuri decât pe cel de azi. Apoi, după returul de la Botoșani, în funcție de rezultat, Craiova își va face calculele și pentru derby-ul cu liderul FCSB.

Locul 3, doar de palmares:

Pornind de la premiza că CSU Craiova nu va rata la Botoșani calificarea în finala Cupei, atunci oltenii vor avea asigurată prezența în sezonul următor al Ligii Europa. Aceasta pentru că celelalte două semifinaliste (Gaz Metan și divizionara secundă Hermannstadt) n-au licență pentru cupele europene, la fel ca și Astra, o contracandidată a Craiovei la podiumul Ligii I. Rezultă că CSU Craiova va merge în Liga Europa din postura de câștigătoare a Cupei sau, în cel mai rău caz, de pe locul 4 sau 5 în play-off, oltenii putând fi depășiți, teoretic, atăt de Astra cât și de Viitorul. "​Vrem să ne păstrăm locul trei, pentru că am fost tot sezonul acolo"​, a insistat Devis Mangia

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net