Cu Ţara Galilor încep minunile, iar naționala de tineret știe asta

Ultima actualizare:

    Generatia de Aur si-a inceput ascensiunea prin victoria din 1993 de la Cardiff, 2-1 cu Tara GalilorFOTO: Guliver/ Gettyimages
Generatia de Aur si-a inceput ascensiunea prin victoria din 1993 de la Cardiff, 2-1 cu Tara GalilorFOTO: Guliver/ Gettyimages

Dacă n-ar fi fost meciul din Ţara Galilor din 1993, “Generaţia de aur” n-ar mai fi ajuns în sferturile CM 1994. Astăzi, naţionala de tineret a României caută o altă calificare istorică, tot cu galezii pe post de adversari.

Parcursul fenomenal al României la Mondialul american a pornit de la Cardiff, cu o toamnă înainte. La 17 noiembrie 1993, Gică Hagi şi ceilalţi tricolori de legendă învingeau Ţara Galilor la ea acasă cu 2-1 şi obţineau biletele pentru World Cup, turneu final care a consemnat apogeul fotbalului românesc la nivel de echipă naţională. Astăzi, după un sfert de secol, un alt Hagi, Ianis, e pe punctul de a duce România la o competiţie de anvergură, iar ca un arc peste timp, Ţara Galilor a ieşit încă o dată în faţa noastră. Cine ştie dacă nu cumva Europeanul de tineret din 2019 va fi certificatul de naştere al unei alte generaţii de aur, comparabilă cu cea condusă de “Regele” Hagi.

Pentru ca naţionala Under 21 a României să pătrundă în elita continentală, echipa antrenată de Mirel Rădoi are nevoie de un singur punct în această seară contra Ţării Galilor, la Cluj-Napoca. Asta în condiţiile în care tricolorii mici vor învinge marţea viitoare (16 octombrie) modesta Liechtenstein, codaşa grupei preliminare. “Dacă vom trece de Ţara Galilor şi nu vom obţine rezultatul necesar cu Liechtenstein, atunci consider că nu merităm să mergem la Euro”, a declarat zilele trecute selecţionerul Mirel Rădoi. În concluzie, România are nevoie de patru puncte din două meciuri extreme de abordabile, ambele acasă, având avantajul rezultatelor directe la egalitate de puncte cu rivalele Portugalia şi Bosnia.

Visăm şi la Olimpiadă

Ca bonus, o calificare a naţionalei de tineret la Euro 2019 înseamnă menţinerea României în cursa pentru un loc la turneul olimpic de fotbal din 2020 (Tokyo, Japonia). La turneul final programat în Italia şi San Marino vor fi trei grupe a câte patru echipe, iar semifinalistele (câştigătoarele de grupe plus cel mai bun loc doi) vor reprezenta Europa la Olimpiada niponă.

Clasamentul grupei:

1. Portugalia 19p (9 meciuri)

2. România 18p (8 meciuri)3. Bosnia 18p (9 meciuri)4. Ţara Galilor     10p (8 meciuri)5. Elveţia    10p (9 meciuri)6. Liechtenstein    0p (9 meciuri)

*Se califică direct doar primele clasate în cele nouă grupe preliminare, iar patru formaţii de pe locurile secunde vor disputa un play-off.

Meciurile rămase de jucat:

Ieri

Liechtenstein – Portugalia 0-9

Azi

România – Ţara Galilor 19.00, Pro X

Marţi

România – Liechtenstein        

Portugalia – Bosnia      

Ţara Galilor – Elveţia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net