Cum arată lupta la titlu în Liga 1: Cine sunt favoritele

Ultima actualizare:

Au trecut 7 etape din Liga 1 și lupta pentru câștigarea titlului pare că se va da între trei formații.

Universitatea Craiova a pornit ca din tun acest sezon și a obținut 7 victorii în primele 7 runde și se gândește deja la recordul vechi de 32 de ani, pe care Steaua și Dinamo l-au înregistrat în sezonul 1988/1989, când au obținut 14 succese la rând.

În clasamentul Ligii 1, Universitatea Craiova are un avans de 6 puncte față de FCSB și CFR Cluj. În top 6 se mai află Sepsi OSK (12 puncte), Chindia Târgoviște (11 puncte) și Hermannstadt (10 puncte).

La capitolul dezamăgiri pot fi trecute, până în acest moment, Dinamo și Astra Giurgiu. Chiar dacă a transferat o mulțime de jucători cu un CV bun, Dinamo nu a reușit să omogenizeze o echipă și are doar 5 puncte și o serie de trei înfrângeri la rând. De partea cealaltă, la Astra Giurgiu sunt probleme financiare și echipa este pe ultimul loc în Liga 1, cu un singur punct.

Cum arată cotele la pariuri pentru câștigarea Ligii 1

Privind cotele la pariuri fotbal online, putem observa că, în acest moment, Universitatea Craiova este creditată cu prima șansă la câștigarea titlului. Formația lui Cristiano Bergodi are cota 2.25, fiind urmată de CFR Cluj, cu o cotă de 2.85.

În schimb, FCSB are șansa a treia, cu o cotă de 6.00. Celelalte echipe sunt la mare distanță și au următoarele cote: Dinamo - cota 41.00, Viitorul Constanța - cota 51.00, FC Botoșani - cota 71.0, Sepsi OSK - cota 101, Astra Giurgiu - cota 121.00, Hermannstadt - cota 151.0, FC Voluntari - cota 201.0, UTA Arad - cota 251.0, Gaz Metan Mediaș - cota 251.0, Poli Iași - cota 351.0, Academica Clinceni - cota 501.0, Chindia Târgoviște - cota 751.0 și FC Argeș - cota 1001.

Pe de altă parte, CFR Cluj este considerată favorită la câștigarea Cupei României, având cota 3.50. Universitatea Craiova are cota 4.00, iar FCSB are cota 4.50.

Argumentele echipelor pentru câștigarea titlului în Liga 1

Universitatea Craiova - Gruparea din Bănie pare că și-a rezolvat problemele din defensivă pe care le-a avut în sezoanele precedente, după transferul lui Marius Constantin. Oltenii au primit doar 3 goluri în 7 etape și au, alături de CFR Cluj, cea mai bună defensivă. De asemenea, și linia de mijloc a celor de la Craiova este excelentă. Oltenii l-au pierdut însă pe golgheterul Elvir Koljic, care s-a accidentat grav și va lipsi câteva luni de pe teren. L-au transferat de urgență pe croatul Ivan Mamut, dar rămâne de văzut dacă acesta va suplini absența bosniacului. Pe de altă parte, oltenii au și o bancă de rezerve foarte bună, cu jucători precum Mateiu, Căpățînă sau Ofosu.

CFR Cluj - Campioana României continuă în nota cu care ne-a obișnuit sub comanda lui Dan Petrescu: un joc pragmatic, la rezultat. Ardelenii au în continuare o defensivă de fier, se pot baza oricând pe Vinicius pentru a înscrie în momentele dificile și au o organizare bună a jocului. Problemele lor sunt la nivelul liniei ofensive, în condițiile în care singurul atacant care a înscris în acest sezon este Debeljuh, cu 2 goluri în 6 partide. În schimb, Omrani, Vojtus și Rondon nu au punctat niciodată, iar acest lucru ar putea reprezenta o problemă. De asemenea, cei de la CFR Cluj au și o medie de vârstă destul de ridicată.

FCSB - Gruparea roș-albastră se bazează foarte mult pe individualități, iar jucători precum Dennis Man, Florin Tănase și Florinel Coman pot decide un meci în orice moment. Dennis Man este cel mai în formă jucător, cu 6 goluri în 6 partide, ultimul fiind marcat în confruntarea cu Academica Clinceni. Florinel Coman este accidentat, dar va reveni pe teren la mijlocul lunii noiembrie. Tot atunci sunt așteptați să revină și Dragoș Nedelcu și Lucian Filip, astfel că linia de mijloc a roș-albaștrilor va fi mult mai puternică. Problemele apar însă la nivelul compartimentului defensiv, unde nu există dubluri pentru Andrei Miron și Iulian Cristea. Astfel, în cazul în care aceștia vor lipsi, staff-ul tehnic va trebui să apeleze la improvizații. Au jucat acolo în trecut Filip, Nedelcu și Soiledis, însă niciunul nu a convins, în timp ce Ștefan Cană a părut încă nepregătit să facă pasul spre prima echipă.

Dinamo - Gruparea din Ștefan cel Mare a făcut cele mai multe transferuri în această pauză competițională, dar până acum nu au avut impactul dorit de joc. Totuși, au venit jucători cu un CV bun, precum Aleix Garcia, Borja Valle, Paul Anton sau Juan Camara. Chiar și așa, jocul nu s-a legat încă, iar Dinamo este pe locul 14, cu 5 puncte în primele 7 etape, după ce a pierdut ultimele trei meciuri. O problemă este și la nivelul atacanților, în condițiile în care Adam Nemec este singurul care a înscris și are un gol în 5 partide. De asemenea, pe Dinamo o așteaptă încă un meci dificil, în deplasare la Sepsi, iar fanii îi cer deja demisia lui Cosmin Contra.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net