Cum se simte Eugen Neagoe după ce a făcut infarct în timpul meciului Dinamo-Craiova

Ultima actualizare:

    Antrenorul a fost luat de la stadion cu ambulanţa şi transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca foto: Inquam/ Octav Ganea
Antrenorul a fost luat de la stadion cu ambulanţa şi transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca foto: Inquam/ Octav Ganea

Momente de panică pe Arena Naţională după ce duminică seara Eugen Neagoe a suferit un infarct şi a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Medicii l-au resuscitat, dar momentele până când inima a început să-i bată din nou au părut o eternitate pentru cei care se aflau cu el. După ce a fost stabilizat, antrenorul a fost dus la investigaţiil specifice la secţia de Cardiologie.

Eugen Neagoe, antrenorul echipei Dinamo, a fost luat cu ambulanța în timpul meciului cu Craiova. Acestuia i s-a făcut rău pe banca de rezerve și a leșinat, iar meciul a fost întrerupt. În vârstă de 51 de ani, antrenorul, care a suferit un infarct, a fost dus la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, unde medicii l-au preluat imediat pentru investigaţii specifice. 

Ce spun medicii despre starea de sănătate a antrenorului Eugen Neagoe

"Domnul Neagoe a fost adus la camera de gardă a Spitalului de Urgenţă Floreasca conştient, stabil din punct de vedere al funcţiilor vitale şi în acest moment este în curs de investigaţii. Domnia sa şi-a exprimat dorinţa ca datele privind diagnosticul, evoluţia şi tratamentul să fie făcute publice de către familie atunci când aceştia vor dori. În acest moment este stabil, atât pot să vă spun. Colegii de la cardiologie vor decide cât este necesar să rămână în spital”, a explicat dr. Alexandru Caloian, medic specialist în medicină de urgenţă la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Întrebat dacă intervenţia medicilor de pe ambulanţă în primele minute a fost esenţială, specialistul a punctat că orice intervenţie este importantă în primele minute în ceea ce priveşte acordarea primului ajutor unei persoane aflate în suferinţă.

“Nu pot spune eu dacă va mai putea antrena sau nu. Acest aspect nu pot să îl transmit eu. Va fi în funcţie de diagnosticul şi tratamentul ulterior. Stresul poate fi un factor favorizant în derularea anumitor patologii, dar nu numai stresul. Şi nu pot spune că doar stresul a dus la starea dânsului”, a adăugat dr. Alexandru Caloian.

Eugen Neagoe, antrenorul lui Dinamo, a făcut stop cardiac pe Arena Națională

Deşi medicul nu a confirmat diagnosticul, managerul sportiv al clubului de fotbal Universitatea Craiova, Silvian Cristescu, a declarat, duminică noaptea, după ce l-a vizitat pe Eugen Neagoe la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, că antrenorul a suferit un infarct în momentul în care şi-a pierdut cunoştinţa în timpul partidei de pe Arena Naţională.

"Din câte ştiu, acum este mult mai bine. Fotbalul nu mai contează acum. Sperăm ca la final să mergem toţi la spital şi să-l aducem acasă. Nu s-a simţit bine, a spus că are un puseu de tensiune...Important e că acum se simte bine şi să sperăm că a trecut ce a fost mai rău", a spus şi directorul sportiv Ionel Dănciulescu. 

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo București, Eugen Neagoe, a fost luat cu ambulanța în timpul meciului pe care echipa sa îl juca cu Universitatea Craiova pe Arena Națională. Meciul a fost întrerupt în minutul 25, la scorul 0-0, când lui Eugen Neagoe i s-a făcut rău pe banca de rezerve. Ambulanța a fost chemată de urgență, iar medicii l-au resuscitat pe antrenor minute bune.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net