Cupa României, ultima speranță pentru Dinamo

Ultima actualizare:

    Dinamoviștii au fost reduși la tăcere la GiurgiuFOTO: Sportpictures.eu
Dinamoviștii au fost reduși la tăcere la GiurgiuFOTO: Sportpictures.eu

Dinamo avea speranțe mari pentru meciul de la Giurgiu, cu Astra, acolo unde întâlnea o vecină de clasament. Numai că dacă într-un meci întreg nu ai decât un șut pe poartă, și acela de la 30 de metri, mai mult sub forma unei pase la portar, nu ai cum să emiți pretenții și înfrângerea logic. Astra s-a impus cu 2-0, iar au doar o minune mai poate duce ”câinii” play-off. Totuși, mai au varianta Cupa României.

Pentru a salva un sezon care a fost compromis din primul minut, odată cu sosirea spaniolilor la cârma formației, te agăți de orice. Iar Dinamo, încurajată și de advesarele rămase în cursă în Cupa României, chiar asta face. Visează cu ochii deschiși la primul trofeu important cucerit după o pauză de nouă ani, câți au trecut de la victoria finală din aceeași competiție. Numai că, deși în sferturile de finală programate la 4 martie, ”roș-albii” vor juca împotriva divizionarei secunde Dunărea Călărași, dacă nu vor schimba ceva în registrul tehnico-tactic, s-ar putea să fie de partea negativă a surprizei. Iar antrenorul Ionel Gane este conștient de acest lucru: ”Noi nu ne-am creat ocazii, din păcate. E problema noastră în ultima vreme, în ultimii 30 de metri nu producem nimic. Ca să înscrii trebuie să aduci centrări, să tragi la poartă, să ajungi în careu. Ne lipsește asta. Cupa României e principalul obiectiv. Ar fi extraordinar s-o câștigăm și să ne clasăm pe un loc bun în Liga 1”, a declarat tehnicianul dinamoviștilor după meciul de la Giurgiu. El a recunoscut că a renunțat la ideea de a mai fi în play-off: ”Play-off-ul era un gând al nostru. Dar v-am zis și înainte de meci, obiectivul nu era acesta, în condițiile acestui sezon. Urmează meciul cu Viitorul, trebuie să acumulăm puncte, ca să nu avem emoții pe final. Nu-mi fac probleme, dar trebuie să marcăm goluri”, mai spus Gane.

Nici Steliano Filip, unul dintre cei mai experimentați jucători ai dinamoviștilor, nu e încântat de ceea ce se întâmplă la echipă și spune că acum cea mai importantă e Cupa. ”Ne dorim la fiecare meci victoria, dar nu avem timp să ne plângem pentru că vineri este meciul cu Viitorul. Întâlnim o echipă cu probleme, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Eu cred în play-off cât timp mai avem șanse, matematic. Ne dorim un loc de play-off, dar dacă vom continua așa nu avem șanse. Cupa României este obiectivul echipei. Dinamo trece printr-o situație dificilă, știm cu toți situația prin care trece clubul”, a declarat fundașul după meci.

Neagoe: ”Dedicăm victoria patronului”

Antrenorul Eugen Neagoe era de două ori fericit după meciul câștigat în fața dinamoviștilor. Mai întâi pentru victorie și apoi pentru că a reușit să-I învingă din nou pe ”câini”, acolo unde din cauza fanilor a suferit un infarct chiar pe bancă. El i-a dedicat succesul patronului Ioan Niculae, încarcerat săptămâna trecută. ”Mă bucur că am reuşit să câştigăm, cu atât mai mult cu cât adversarul nostru s-a numit Dinamo. Erau în faţa noastră cu un punct, acum am urcat noi trei locuri. Aş vrea să-i dedicăm victoria domnului Niculae din tot sufletul. Suntem alături de dumnealui, dorim să revină cât mai repede aproape de echipă pentru că avem nevoie de susţinere”, a declarat tehnicianul Astrei după meci.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net