Dacă era după Becali, ei n-ar fi existat!

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu a fost unul dintre componenţii de bază ai Generaţiei de Aur a României. Stelist de mic, el a fost crescut în spiritul echipei la care a început fotbalul de la copii şi junioriFoto: Sportpictures.eu
Dan Petrescu a fost unul dintre componenţii de bază ai Generaţiei de Aur a României. Stelist de mic, el a fost crescut în spiritul echipei la care a început fotbalul de la copii şi junioriFoto: Sportpictures.eu

Steaua nu e azi o legendă datorită lui Arlauskis, Tade sau Elton, ci pentru că tricoul roş-albastru a fost îmbrăcat de Marcel Răducanu, Anghel Iordănescu, Ilie Dumitrescu sau Dan Petrescu. Gigi Becali nu e însă preocupat să scoată alţii ca ei, ignorând trecutul glorios şi sabotând viitorul.

Federaţia Română de Fotbal a reformat competiţiile juniorilor, înfiinţând un campionat de elită, în care cei mai buni să joace cu cei mai buni. Deşi e obligată de UEFA să aloce acestui sector în jur de 100.000 de euro din ce primeşte din participarea în cupele europene, Steaua îşi ignoră total tinerii. Campioana şi Petrolul Ploieşti sunt singurele două cluburi din prima ligă care nu şi-au înscris echipele de copii în viitorul campionat. În condiţiile în care mai multe grupe de juniori au fost închise în ultima perioadă în Ghencea, e clar drumul pe care se merge şi ţinta care se urmăreşte. Gigi Becali nu mai vrea să cheltuie nimic cu propria pepinieră, asumându-şi faptul că nu va mai scoate nimic propriu.

Nu e de mirare dacă luăm în calcul lipsa de răbdare a patronului, care a spus de curând că doar profitul imediat îl interesează şi nimic altceva. În aceste condiţii, mai bine transferă jucători ieftini sau gratis, îi „vopseşte” prin participările în cupele europene, le lipeşte eticheta de campioni în frunte şi îi vinde pe bani grei în străinătate. Pe termen scurt, buzunarul latifundiarului se umple, dar Steaua riscă să-şi piardă total fărâma de identitate care i-a mai rămas şi care e oricum contestată în această perioadă. Asta pentru că fără jucători legendari, crescuţi în propria curte, cu un spirit aparte, nici un club nu poate reprezenta mai mult decât un SA cinic. Steliştii nu pot decât să fie bucuroşi că de Gigi Becali n-au depins grupele de copii şi juniori de dinainte de 1990, pentru că legendele enumerate mai sus, Marcel Răducanu, Anghel Iordănescu, Ilie Dumitrescu sau Dan Petrescu, n-ar fi apărut niciodată sau poate ar fi apărut sub alte culori, poate vişinii, poate alb-roşii. Culmea, Steaua face asta într-o perioadă în care e plină de bani şi când Dinamo, club aflat în insolvenţă, are unul dintre cele mai puternice centre juvenile din ţară. În aceste condiţii, puştii Grădinaru, Toşca şi Cojocaru, aflaţi în lotul actual al lui Mirel Rădoi, pot fi ultimii mohicani formaţi de Steaua „becaliană”.

Transferă africani pe bandă rulantă

Tade a intrat deja în gura patronului
Tade a intrat deja în gura patronului

Steaua nu mai are ochi pentru propriii tineri, dar „patriotul” Gigi Becali şi-a umplut curtea de străini de culoare. Are şapte în acest moment sub contract: Hamroun, Breveeld, Muniru, Alcenat, Tahar, Tade şi Varela, şi urmează al optulea. Ivorianul de 20 de ani, Drissa Diarrassouba, este aşteptat la Bucureşti pentru vizita medicală şi pentru semnarea contractului cu trupa lui Mirel Rădoi. Acesta vine de la Shirak, locul 2 în prima ligă din Armenia.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net