Dai un gol? Bei bere gratis toată viaţa! Vezi care sunt cele mai nebune clauze din sport!

Ultima actualizare:

    Cavani primeşte un milion de euro dacă iese golgheter, Balotelli tot atât dacă scapă cu mai puţin de trei eliminări într-un sezon, iar un englez a fost obligat să mănânce testicule de berbec înainte de fiecare meci Foto: AP
Cavani primeşte un milion de euro dacă iese golgheter, Balotelli tot atât dacă scapă cu mai puţin de trei eliminări într-un sezon, iar un englez a fost obligat să mănânce testicule de berbec înainte de fiecare meci Foto: AP

Contractele din sport nu se mai fac precum în anii romantici ai acestui fenomen, ci cu avocaţii şi juriştii la masă, negociind la sânge orice aspect.

Clauzele şi bonusurile sunt de obicei cele care iau cel mai mult timp părţilor înainte de semnare şi e tot mai evident de ce! Sportivii pun tot felul de condiţii nebune şi cer bonusuri fabuloase pentru performanţe pe măsură! Iată-le pe cele mai tari din istorie!

Un milion de euro dacă ieşi golgheter! Bine, mai ia unul şi dacă nu ieşi! Edinson Cavani ne-a făcut să săpăm adânc după aceste clauze, după ce presa din Franţa a dzvăluit natura ascunsă a scandalului de la Paris Saint-Germain. Se pare că egoismul uruguaianului de a nu-l lăsa şi pe Neymar să bată penalty-uri provine din faptul că atacantul are un bonus de un milion de euro dacă iese golgheterul Ligue 1 în acest sezon şi nu poate să renunţe la facilele goluri din penalty, care l-ar face favorit la îndeplinirea acestui obiectiv. Totuşi, de aici se pare că a derivat altă clauză nebună şi chiar absurdă! Şeicii au mers acasă la Cavani cu un milion de euro în pungă, pe care i l-au oferit şi dacă iese şi dacă nu iese golgheter, doar să-i cedeze lui Neymar responsabilitatea executării loviturilor de la 11 metri. Se pare că a refuzat şi pe Parc des Princes e scandalul cât casa!


    Cavani nu renunţă la executarea penalty-urilor pentru că are nevoie de ele ca să iasă golgheterFoto Twitter
Cavani nu renunţă la executarea penalty-urilor pentru că are nevoie de ele ca să iasă golgheterFoto Twitter

Balotelli a luat bani ca să nu ia cartonaş roşu! De la Cavani, uitându-ne puţin în spate, descoperim alte bonusuri ciudate încasate de mari fotbalişti. unul dintre ele este de departe cel al lui Mario Balotelli, care a primit un milion de euro de la Liverpool doar pentru că nu a luat 3 cartonaşe roşii într-un sezon. Englezii s-au temut de ieşirile italianului şi i-au pus asta în contract, ca să-l motiveze, şi le-a ieşit! În stagiunea 2014-2015 a Premier League, Mario a fost eliminat doar de două ori, şi a pus mâna pe bonus.

Se ştie acum motivul pentru care jubila suedezul după fiecare gol marcat

Ibrahmovic a câştigat 3,2 milioane de euro doar din goluri. Un alt bonus nebun a fost încasat sezonul trecut de Zlatan Ibrahimovic, care şi-a făcut un contract senzaţional la Manchetser United. Mai exact, acesta a stipulat pe hârtie că trebuie să primească de la englezi câte 60.000 de euro pentru fiecare din cele cinci goluri marcate. Apoi, câte 90.000 de euro pentru fiecare din golurile 6-10, 125.000 de euro pentru fiecare din golurile 11-15, câte 160.000 de euro pentru golurile 16-20 şi câte 140.000 pentru golurile 21-35. Cum suedezul  s-a oprit la cifra 28, şi asta pentru că pe final de sezon şi-a rupt piciorul, acesta a încasat doar dn acest bonus suma de 3,2 milioane de euro.


    Suedezul şi+a făcut un contract beton la United: bani la fiecare gol. A marcat 28 sezonul trecut şi s-a îmbogăţitFoto: AP
Suedezul şi+a făcut un contract beton la United: bani la fiecare gol. A marcat 28 sezonul trecut şi s-a îmbogăţitFoto: AP

Bere gratis toată viaţa pentru un singur gol marcat. A fost însă foarte important! În anii 2000 la modă erau însă primele în bere pentru jucătorii care îşi atingeau obiectivele trasate de club. Astfel, în 2008, o berărie austriacă a pus pe masă o ofertă de nerefuzat: bere gratis toată viaţa pentru fotbalistul care marchează primul pentru această naţională la Campionatul European din Austria şi Elveţia. Norocosul a fost Ivica Vastic, care a s-a ales destul de uşor şi de norocos cu această licoare pentru tot restul vieţii, el marcând din penalty în minutul 90+3 al partidei cu Polonia. Tot bere gratis a primit şi Dubravko Milicic în 2009, pentru că golul său i-a adus lui Hannover 96 Cupa Germaniei. Oferta pentru el era însă făcută doar în oraşul cu pricina.

La Cardiff se mâncau testicule de berbec pentru a prinde vlagă

Nu joci dacă nu mănânci fudulii de oaie înainte de meci! O clauză foarte excentrică vine din Ţara Galilor, acolo unde în 2001, patronul libanez al lui Cardiff City, Sam Hammam, l-a obligat pe mijlocaşul Spencer Prior să mănânce testicule de berbec înaintea fiecărui meci de campionat. Acesta a acceptat, dar asta nu l-a ajutat foarte mult! În 81 de meciuri, el a marcat doar de două ori pentru “Păsărelele albastre”. Totuşi, fotbalistului nu i-a discplăcut condiţia pusă de patron. Testiculele de berbec sunt adevărate delicatese în Ţara Galilor, dar şi în Liban, ţara de origine a lui Hammam.


    Jucătorii din fotbalul american sunt încurajaţi să iasă individual în evidenţăFoto Click!
Jucătorii din fotbalul american sunt încurajaţi să iasă individual în evidenţăFoto Click!

1 milion de euro dacă îţi rupi de 10 ori adversarul! Fotbalul American este unul în care cifrele sunt cele mai elocvente cu privire la performanţele unui jucător. Spre deosebire de soccer-ul European, ruda de peste ocean a rugby-ului arată în statistici clare cine are valoare şi cine nu. În consecinţă, cluburile din NFL plătesc bani grei oamenilor care îşi ating anumite obiective personale. Darren McFadden, de la Dallas Cowboys a încasat 300.000 de dolari pentru că a sprintat 1.000 de yarzi într-un singur sezon. Michael Crabtree, de la Oakland Raiders a primit aceeaşi sumă pentru 90 de baloane prinse, iar  Greg Hardy, de la Dallas Cowboys şi Tamba Hali, de la Kansas City Chiefs au pus mâna pe câte un milion de dolari pentru că au realizat câte 10 placări decisive într-un singur meci.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net