Dan Petrescu, omul care aduce titlul la CFR?

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu  revine după 2 ani  în campionatul  intern FOTO: Guliver/ Gettyimages
Dan Petrescu revine după 2 ani în campionatul intern FOTO: Guliver/ Gettyimages

CFR Cluj era obişnuită să obţină titluri şi să participe în grupele Ligii Campionilor, dar în ultimul timp nu a mai reuşit nici o astfel de performanţă. Pentru a reveni în top au ales un antrenor cu nume, Dan Petrescu, ce va fi prezentat oficial marţi.

Trupa din Gruia se anunţă principala favorită pentru câştigarea titlului în noul sezon. Echipa a ieşit recent din insolvenţă şi acum noul patron Marian Băgăcean anunţă investiţii majore. Vrea un lot puternic, ce va fi construit cu multe milioane de euro, iar de pregătire se va ocupa „Bursucul”.

„Contractul e ca şi semnat, în proporţie de 95 la sută ne-am înţeles, sper ca cel târziu marţi să oficializăm numirea lui Dan Petrescu. Bugetul va fi de cel puţin opt milioane de euro. Vrem în play-off, apoi podiumul şi cupele europene. Echipa va fi pregătită cu gândul la grupele Ligii Campionilor şi sunt sigur că vom reuşi cu un nou lot şi cu noile metode de antrenament”, a anunţat preşedintele clubului, Iuliu Mureşan. Antrenorul care are misiunea să califice CFR-ul e Dan Petrescu. El va lua încă din primul an de contract, dacă-şi va îndeplini obiectivele, 800.000 de euro, calculând prima de instalare, salariul şi bonusurile. 

Ca o comparaţie, el va fi de 16 ori mai scump ca Vasile Miriuţă, antrenor ce i-a condus până acum pe cei din Gruia.  „Bursucul” va deveni în scurt timp liber de contract, expirând înţelegerea cu Al Nasr, iar discuţiile cu oficialii CFR-ului au apărut imediat cum clubul a ieşit din insolvenţă, acum câteva zile. „Negociez cu CFR. E singura echipă din România care m-a căutat să-mi propună un contract. Cum să nu vreau să mă întorc în ţară? Tot timpul am vrut asta. Am spus că dacă e ofertă corectă, normal că prefer să vin acasă”, a anunţat antrenorul la Digi Sport. Faptul că mutarea se va perfecta e demonstrat şi de lista de transferuri, „Bursucul” intenţionând să-l aducă deja pe Ovidiu Hoban, jucător aflat acum în Israel. 

Cine e Dan Petrescu

Ca jucător

  • A evoluat la cluburi ca Steaua, Foggia, Genoa, Sheffield, Chelsea, Bradford, Southampton, Naţional
  • A câştigat titluri şi Cupa alături de Steaua, iar cu Chelsea a obţinut şi trofee internaţionale cum ar fi fosta Cupa Cupelor şi Supercupa Europei
  • La echipa naţională a făcut parte din Generaţia de Aur şi a jucat la turnee ca Mondialul din 1994 şi 1998 şi Euro 1996 şi 2000

Ca antrenor

  • În 2006, vicecampion al Poloniei alături de Wisla Cracovia
  • În 2008, finalist al Cupei României cu Unirea Urziceni
  • În 2009, campion cu Unirea Urziceni, echipă care a strâns şi opt puncte în grupele Ligii Campionilor
  • În 2010 a promovat-o pe  Kuban Krasnodar în prima ligă din Rusia
  • În 2015, câştigător al Supercupei alături de ASA, apoi câştigător al Cupei Chinei împreună cu elevii săi de la Jiangsu Suning

Miriuţă ia banii şi pleacă  

simeon stalpnicul png

Recent, Vasile Miriuţă a discutat cu şefii şi a primit asigurări că va continua la echipă şi-n sezonul următor, dar acum a fost anunţat că noul patron are un alt plan. El va primi o sumă de bani pentru ca despărţirea să fie amiabilă, mai ales că nu va rămâne în club pe alt post. “Miriuţă e supărat şi-mi pare rău. Sunt prieten cu Vasile, aşa că l-am sunat şi i-am spus, când lucrurile au avansat mult, pentru că sunt bărbat. Am reuşit să vorbesc cu el înainte ca informaţia cu Dan să apară în presă. Nu i-a căzut bine. Am o propunere pentru el la club şi dacă o va refuza atunci asta e, ne vom despărţi amiabil. Mai are un an de contract şi vom negocia”, a spus Iuliu Mureşan.

Gică Popescu, preşedinte?

simeon stalpnicul png

Ardelenii vor să-l numească în funcţia de preşedinte pe fostul mare internaţional, Gică Popescu, dar şansele de reuşită sunt reduse. „Baciul” nu ar putea rivaliza cu Gică Hagi, patronul Viitorului fiind cumnatul său şi cel mai bun prieten. În plus, ar putea avea interdicţii de a activa o perioadă în fotbal după ce a fost condamnat în Dosarul Transferurilor. Până când va da un răspuns clujenilor, el şi foştii săi colegi Stelea, Dumitrescu, Prunea, Panduru, Hagi şi Sabău au plecat împreună pentru a asista la finala Ligii Campionilor din această seară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
PSG Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net