Dan Petrescu și Gică Hagi luptă pentru Supercupa României: ”Suntem prieteni doar înainte și după meci”

Ultima actualizare:

    Viitorul si CFR Cluj vor lupta pentru primul trofeu al sezonuluiFOTO: Sportpictures.eu
Viitorul si CFR Cluj vor lupta pentru primul trofeu al sezonuluiFOTO: Sportpictures.eu

S-a încheiat pauza în fotbalul românesc. CFR Cluj, campioana ediției trecute, și Viitoruil Constanța, deținătoarea Cupei României, își vor disputa primul trofeu al noului sezon: Supercupa. Va fi un meci special, deoarece se vor afla față în față echipele conduse de doi prieteni: Dan Petrescu și Gică Hagi.

Campioana CFR Cluj are un start de foc, Supercupa și debutul în Liga Campionilor fiind la doar câteva zile distanță. Concret, elevii lui Dan Petrescu înfruntă azi, la Ploiești (ora 20.00, în direct la Digi Sport și Telekom Sport), deținătoarea Cupei României, Viitorul, pentru ca marți să joace în Kazahstan manșa tur a ”dublei” cu Astana. Meciul dintre CFR Cluj și Viitorul reprezintă și un duel la nivelul băncilor tehnice. Antrenorii celor două echipe, Dan Petrescu și Gică Hagi, prieteni buni de-o viață și foști coechipieri în ”Generația de aur” a României, spun că vor lăsa la o parte amabilitățile pe durata jocului. ”Suntem prieteni și vom fi mereu, și înainte de meci, și după. Când jucăm, însă,  nu mai suntem prieteni. Hagi își dorește să câștige, eu la fel, dar vom vedea cine va fi fericit până la urmă”, a declarat ”Bursucul”, care a cucerit titlul în ultimele două ediții ale campionatului cu CFR Cluj.

Ardelenii, câștigători a trei Supercupe (2009, 2010, 2018) nu concep să nu înceapă cu dreptul sezonul și spun că un trofeu la primul meci înseamnă un mare plus de încredere și moral pentru Liga Campionilor. ”Primul meci e foarte important pentru că jucăm cu un trofeu pe masă.  Este bine că avem un meci înainte de cel din Liga Campionilor. Ne va ajuta mult, chiar dacă jucăm cu un adversar atât de dificil precum Viitorul”, a mai spus Dan Petrescu, care va trebui să găsească o soluție pentru înlocuirea golgheterului echipei, George Țucudean. Acesta va fi indisponibil mai multe săptămâni din cauza reapariției problemelor la inimă. El a plecat deja la Viena pentru o nouă intervenție chirurgicală, după ce a mai suferit una în luna aprilie.

De partea cealaltă, Gică Hagi speră să reușească să obțină o victorie în premieră în fața prietenului său. ”Abia aștept să îl înving și eu pe Dan Petrescu prima dată, să îl văd supărat. O să fie foarte greu, CFR Cluj este o echipă puternică, pragmatică, joacă la rezultat. Practică un fotbal bun, are putere mentală și experiență. Sperăm să fim mai iuți ca ei”, a spus ”Regele” pentru Antena 3. Sarcina lui va fi însă mai grea, deoarece, față de sezonul trecut, nu îi va mai avea în echipă pe Tudor Băluță și pe Ianis Hagi, dar nici pe ceilalți jucători care au participat la turneul final al Campionatului European Under 21. În ceea ce-l privește pe Băluță, el este, din această vară, jucătorul formației Brighton. În ceea ce-l privește pe Ianis, el este pe picior de plecare, foarte multe echipe dorind să-I obțină semnătura, așa că nimeni nu va risca să-l introducă în acest meci și să riște o accidentare înaintea plecării peste hotare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net