Dan Petrescu, suspendat patru etape după înjurăturile la adresa arbitrului

Ultima actualizare:

    Dan PetrescuFOTO: Sportpictures.eu
Dan PetrescuFOTO: Sportpictures.eu

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a fost suspendat pentru patru etape de către Comisia de Disciplină a FRF, după ce a fost trimis în tribune la meciul cu Astra Giurgiu, scor 2-3, din 31 august, informează lpf.ro.

"Incidente – În baza art. 83.7 din RD, cu aplicarea art. 12, 14 bis şi 15 din RD se sancţionează clubul FC Astra Giurgiu cu “Avertisment” şi i se aplică o penalitate sportivă de 5.000 lei; În baza art. 52.1.b din RD, se sancţionează dl. Ivaşcu Ioan, secretar general al FC CFR 1907 Cluj, cu suspendare pentru două luni şi i se aplică o penalitate sportivă de 13.600 lei; În baza art. 68.1 din RD, se sancţionează dl. Petrescu Dan, antrenor FC CFR 1907 Cluj, cu suspendare pentru două jocuri şi o penalitate sportivă de 2.300 lei; În baza art. 65.a din RD, se sancţionează dl. Petrescu Dan cu suspendare pentru patru jocuri şi i se aplică o penalitate sportivă de 6.500 lei; În baza art. 45.1 din RD, dl. Petrescu Dan va efectua sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv suspendarea pentru patru jocuri şi o penalitate sportivă de 6.500 lei; În baza art. 65.a din RD, se sancţionează jucătorul Păun Adrian (FC CFR 1907 Cluj) cu suspendare pentru trei jocuri şi i se aplică o penalitate sportivă de 6.000 lei; În baza art. 63.1.b, raportat la art. 63.2.4.a, se sancţionează jucătorul Vâtcă Andrei Cosmin (FC CFR 1907 Cluj) cu suspendare pentru trei jocuri şi i se aplică o penalitate sportivă de 5.000 lei; În baza art. 63.1.g, coroborat cu art. 63.2.1 din RD, se sancţionează jucătorul Malico Paulino (FC CFR 1907 Cluj) cu suspendare pentru un joc şi o penalitate sportivă de 740 lei", se arată pe site-ul lpf.ro.

Astra Giurgiu a învins, la 31 august, pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (1-1), echipa CFR Cluj, în etapa a VIII-a a Ligii I. Clujenii au avut trei eliminaţi, antrenorul Dan Petrescu, fundaşul Camora şi portarul Vâtcă.

La Giurgiu, spiritele s-au încins de la faza penaltiului prin care Radunovici a egalat la 1 pentru Astra în minutul 38. Costache (CFR) a căzut pe teren în apropierea careului Astrei după un duel cu un adversar. Colţescu a lăsat jocul să continue, dar l-a oprit după câteva secunde pentru că jucătorul clujenilor a rămas întins pe gazon. La mingea de arbitru cu care s-a reluat meciul, doar Tamaş (Astra) a fost în preajma balonului. El a trimis lung spre Bejan, care a fost jenat de Cestor. Colţescu a considerat fault în careu şi a dictat lovitură de la 11 metri.

Dan Petrescu a protestat după cartonaşul galben primit de Pereira, în minutul 42. Se pare că tehnicianul l-a înjurat pe Colţescu, iar acesta i-a arătat cartonaşul roşu.

Camora a trântit în mod ostentativ o sticlă de apă în momentul în care Colţescu i-a arătat cartonaşul galben antrenorului secund al clujenilor Valeriu Bordeanu, în minutul 58. Pentru acest gest, centralul i-a arătat fundaşului al doilea galben şi l-a eliminat.

În minutul 62, Vâtcă a prins o minge centrată de Tamaş, apoi i-a dat o palmă lui Radunovici. Colţescu l-a eliminat direct pe portarul clujenilor, care a fost înlocuit de Adrian Rus. Atacantul Lacina Traore, aflat la primul meci pentru CFR Cluj, de la revenire, a părăsit terenul.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net