Danezii sunt foarte inventivi, iar liderul clasamentului din prima ligă de fotbal, FC Midtjylland a inaugurat un sistem care ar putea fi o soluție în perioadele în care se joacă fără suporteri în tribune.


Nordicii au deschis un ”drive-in” pentru fanii săi. Practic, suporterii urmăresc din mașini, dar împreună, meciurile echipei, transmise pe câteva ecrane uriașe amplasate în imensa parcare amenajată în acest scop în fața stadionului din orașul Herning, unde evoluează echipa. Prima revedere cu fanii a fost o probă, difuzându-se un rezumat de 45 de minute al meciului cu AC Horsens, disputat luni. Chiar dacă favoriții lor au fost învinși acasă cu 1-0, suporterii, care au venit echipați ca pe stadion, cu tricourile favoriților și ”înarmați” cu steaguri sau baloane, s-au bucurat din plin de atmosferă. Conform organizatorilor, la rezumat au asistat aproximativ 100 de mașini, fiecare cu maximum 5 fani. Pentru a nu se uita pe ”mutește”, imaginile au fost însoțite de comentariu, care a fost transmis pe o frecvență radio specială, astfel ca fiecare să poată asculta transmisiunea în mașină.

Chiar dacă a pierdut, FC Midtjylland a rămas pe prima poziţie a clasamentului și, având în vedere că are un avans de 9 puncte faţă de ocupanta locului secund, FC Copenhaga, e de așteptat să cucerească un nou titlu de campioană.

 
 
Loading...